Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért acetonos szagú a pálinkám?

Miért acetonos szagú a pálinkám?

Figyelt kérdés

A szomszédom bíztatására boldogan szedtem és daráltam le répa darálóval a gyümölcsöt mondván Ő elviszi lakóhelyemtől elég messze kifőzetni. A szülei laknak ott ittam is onnan származó birs pálinkát hibátlan volt,legalábbis azt hittem.

November elején készült el az anyag,Ők csak december elején mentek érte családi okokból.Addig műanyag kannákban lett tárolva.Boldogan vittem be a barátomnak az első litert aki meglepetésemre leszólta és a csapba engedte.Állítólag nincsen benne gyümölcs aceton szagú valami el lett szúrva.Nagyon el vagyok keseredve mi lett elrontva??



2014. jan. 4. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Sok volt a gyümölcsmag, éretlen, romlott, rohadt, beteg gyümölcs?

Műanyag kannában sem a legjobb tárolni, érdemesebb üvegben, vagy fában, de ez még nem ok arra, hogy nagyon acetonos.

Ha nagyon rossz, próbáld eladni viszonylag olcsóbban, hogy azért mégse a csapba öntsd.

2014. jan. 4. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Változhat még, illetve biztos fog még valamennyire változni ahogy "beérik" mert így frissen még másabb egy kicsit.


Hogy jó irányba, vagy eltűnik e ez a szag, azt nem tudni.

2014. jan. 4. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Ismeretlen tulajdonságú műanyag kannában egyáltalán nem ajánlatos alkoholos italt tárolni, mert bármit kioldhat a kanna falából. Az oldószerként forgalmazott alkoholt, benzint és egyebeket is csak olyan műanyag flakonban árulják, amelyekről korában egyértelműen kiderült, hogy nem old ki a falából semmit.

Az acetonra hasonló illat lehet egyébként a nem egészen jó cefréből (magas rosttartalom), nem egészen jól lepárolt anyagba bekerülő amilalkohol következménye (ligninből származó öt szénatomos alkohol).

2014. jan. 4. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 Phoney ***** válasza:

Hiába főznek ott akármilyen jól, ha hulladék cefrét kapnak, magyarul ha rosszul cefréztél. Ha ténylegesen acetonszagú (azt neked is érezni kell!), akkor az tényleg főzési hiba, de attól, hogy a barátod ilyet mondott, még nem biztos, hogy tényleg. Persze az 1 hónap műanyagot sem köszöni meg a pálinka, azbiztos...


Legközelebb ne maradjon műanyagban, a cefrézésről pedig pl. itt tanulhatsz: [link]


Mellesleg te nem kóstoltad? Van olyan jó, mint az a birs, vagy nincs? Mert ha ugyanolyan, akkor ennyi erővel akár a főzdés is lehet hibás, persze a legtöbb házipálinkánál nem ő a gyenge láncszem...

2014. jan. 4. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Esetleg valami ötlet hogy hogyan tudnám feljavítani az ízét??
2014. jan. 4. 15:29
 6/6 anonim ***** válasza:
Főzesd le még egyszer, ha utána túl tömény, akkor szigorúan desztillált vízzel(nem ioncserélt) hígíthatod.
2014. jan. 4. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!