Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Narancspálinka főzésnél mire...

Narancspálinka főzésnél mire figyeljek oda?

Figyelt kérdés
Első főzésem van folyamatba és észrevettem hogy rengeteg kozmaolaj van,na meg zavarosan jön le az egész,és picit mintha selymes lenne az illata(szűrve főzöm)

2014. máj. 5. 18:44
 1/4 buyuk válasza:

....na ez az, a kozmaolaj!

A cefrézésnél kezdődik, gondos hámozás, olyan szinten, hogy a héj alatti fehér részt is le kell pucolni, különben irgalmatlanul kozmaolajos lesz az alszesz. Csak a narancshús kerüljön már a cefrébe is!!! De ha már így sikerült, próbáld meg leszűrni mielőtt tisztázod, hűtsd le jól és papírszűrőn engedd át szépen lassan csepegtetve. Talán le tudod választani a nagy részét.

2014. máj. 6. 01:39
 2/4 anonim ***** válasza:
Az első válasza tökéletes. Annyit tennék még hozzá, hogy a fagyasztásos módszert próbáld ki. Alacsony hőmérsékleten a kozmaolaj a tetején táblásan összeáll és le lehet szedni a nagyját.
2014. máj. 6. 06:53
 3/4 Phoney ***** válasza:
A narancspárlatban igazából nem a kozmaolaj sok, hanem a narancs saját illóolaja. Nemrég kóstoltam olyat, amiről rendesen lepucolták a fehér részt, de még így is aktívszenezték utólag, és így is elég „fehérrészes” íze volt (mondjuk rossz nem volt). Szerintem csak a levéből erjesztve jobb eredményt adna, mert akkor hártya sem kerül bele.
2014. máj. 6. 08:28
 4/4 A kérdező kommentje:

A cefrét sajnos kaptam,ha Én csináltam volna akkor pucolva lett volna,héjával együtt ledarálták....

Ha másra nem jó akkor aktív szén és rendes vodkát csinálok belőle! :)

Köszönöm a válaszokat!

2014. máj. 6. 08:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!