Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Vegyesen válogatott cefrét...

Vegyesen válogatott cefrét hogyan kell "gondozni?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Teljesen kezdő vagyok a pálinkás téren, még nem is kóstoltam sosem és nemtudom hogyan tovább. A gyümölcsöket felszedtük kiválogattuk.(szilva,körte, egy kevés alma) Két és fèl hete van a cefre a hordóban. Amint lepereg a fáról egy adagnyi gyümi egyből megy bele. Már lehet érezni az erjedés szagát, és semmi gyomorforgató szaga nincsen, látszólag minden jól halad. Az aljától fokozatosan kezd lebomlani a gyümi és kb a feléig már szerintem pépes. Hallom, hogy bugyborékol. Ilyenkor kell kavargatni, vagy azzal csak "elszáll" az alkohol tartalma? Jaaa. Még egy dolog. A cefre felett és a hordó tetején megjelentek a kisebb nagyobb kukacpajtik. Velük gondolom nemtudok már mit csinálni, de ettől nem lesz rosszabb íze a drágaságomnak? Egyenlőre ennyi kérdés jut az eszembe, ha még valami bevillanna akkor lent felteszem. Köszönöm a válaszokat :)

2017. szept. 10. 13:45
 1/4 anonim ***** válasza:
69%

Mi a cefrébe csak olyan gyümölcsöt szoktunk tenni amit meg is ennénk, tehát a gyümölcsöt megmossuk a hibás részeket kívágjuk, a szilvát kimagozzuk. A hordó méretét úgy választjuk ki,hogy az legfeljebb három nap alatt megteljen.

Mi naponta egyszer meglátjuk, de ebben sokan nem értenek egyet.

A kissebb hórdók azért jók mert a cefre beérése egyszerre történik, így légmentesen lezárva lehet tárolni a kifőzésig.

2017. szept. 10. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
100%

„Cefre” alatt azt érted, hogy hordóba tetted a gyümölcsöt?


A pálinka sajnos nem zacskós leves, nem lehet pár soros tanácsok alapján jó cefrét erjeszteni (vagy legalábbis csak igen esetlegesen).


Legalább egy ilyet nem ártott volna elolvasnod, mielőtt belekezdesz, de ha nem bűzik, akkor még valszeg menthető:

[link]

2017. szept. 10. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Remélem kimagoztad!!!

Nehogy maggal főzesd ki!

2017. szept. 10. 22:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
Na szóval a legnagyobb hiba hogy két és fél hete gyűjtögeted. Az aljja már kiforr a teteje még friss. Legjobb egyszerre belerakni. Én max egy 5-6 nap amig gyüjtöm vagy inkább úgy mondom két alkalommalbteszem bele. Az egészet. Ha darabolni.kell a gyümölcsöt az mér nem jóbezek szerint kemény. Ha mundenképp kissé keményen raknád bele inkább daráld le. Ne kevergesd. A tetejét három naponta forgasd bele. Ha szakaszosan rakod az utolja ki se forr azt mondják. Jövőre szerezz be 60 , literes kis hordókat az az igazi ha lassan jön össze a cefre
2017. szept. 12. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!