Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Magyarországon és külföldön...

Magyarországon és külföldön van igény a jó minőségű pálinkára?

Figyelt kérdés

Régóta gondolkodom már azon,hogy saját márkájú pálinkát állítsak elő,azonban mindig tartottam tőle,hogy nem tudnám eladni(főleg miért is vegye meg valaki drágábban a "boltit",mikor háznál annyival olcsóbban megkapja).

Szerintetek mennyire kedvelt ital?Nem a lerészegedés miatt fogyasztott,alacsony minőségű szeszre,hanem egy odafigyeléssel és megfelelő eljárással,minőségi gyümölcsből készült párlatra gondolok.

Illetve külföldön tud-e versenyezni más nemzetek fölkapott italaival(vodka,brandy,tequila stb.)?



2018. febr. 14. 22:02
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább egy kockás füzetet vegyél elő.


Kezdd úgy számolni, hogy mennyi litert akarsz készíteni.

Innen már szépen megindulhatsz a zárjegyekkel, de ugye mivel eladásra szánod itt is drágább lesz, akkor az üvegekkel, azokra címkét kell nyomtatni, akkor megfelelő főző, különféle engedélyek beszerzése, a főzéshez felhasznált fűtőanyag, ja meg kérdés, hogy a gyümölcs is van-e elegendő vagy azt is venni kell-e? Aztán ha azt akarod, hogy ne csak a szomszéd vegyen néha, akkor jó marketing sem árt.


Arról nem beszélve, hogy ezeket a drágábbakat pont nehezebb is eladni, országon belül egyértelmű miért külföldön meg kezdődik még egy adag papírmunkával és hivatali költséggel.


Aztán ha megvan hogy mindez mennyiből jönne ki, lehet számolgatni, hogy az általad elképzelt áron mennyit kéne eladnod mire csak 0 ra felhozná a költségeket, ugye a haszon meg csak utána jön.

2018. febr. 15. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:
86%

Jogos a félelmed, mert még azok is gondban vannak az eladással, akiknek jó a pálinkája és jó a marketingje. Márpedig a legtöbb pálinkamárkánál csak az egyik, vagy csak a másik igazán jó. A legtöbb főzde meg sem tudna élni, ha a saját pálinkája mellett nem vállalna lakossági bérfőzést is, szóval saját pálinkán leginkább csak akkor gondolkodj, ha már működő bérfőzdéd van.


Külföldön akkor van esélyed, ha sokat és jót tudsz küldeni. Nálunk minden szarból el lehet adni valamennyit a nemzeti öntudattal (pálinka, csakamiénk, világ 8. csodája), aki viszont külföldön vesz gyümölcspárlatot, az általában tudja, hogy milyen a jó. Ilyen értelemben nem nagyon tud versenyezni másfajta italokkal: külföldön az fog gyümölcspárlatot venni, aki szereti. Sok országban van kisebb-nagyobb rajongótábora.


Mellesleg azt sem árt érteni, hogy „odafigyeléssel és megfelelő eljárással” önmagában még nem világsztár lesz a pálinkád, hanem csak becsületes iparosmunka, szóval tehetséggel és bátrabb kísérletezéssel is legalább évek kellenek ahhoz, hogy kitűnj az olyan főzdék közül, amikből már most is dunát lehet rekeszteni.

2018. febr. 15. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
54%
Tud a JÓ pálesz, de sajnos az otthoniak nagy része pancsolt szar, ami üt, de azon kívül NULLA ízű.
2018. febr. 15. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Phoney,neked vannak itt mindig a legjobb válaszaid,de már évek óta,te valami ital szakértő vagy?:D
2018. febr. 17. 01:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!