Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Érdemes a pálinkámból ópálinká...

Érdemes a pálinkámból ópálinkát csinálni?

Figyelt kérdés
Még sosem ittam, ezért kérdezem, kinek mi a véleménye róla.
2018. júl. 16. 16:27
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. júl. 16. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 Phoney ***** válasza:

Az évekig érlelt pálinkában fantasztikus lehetőségek vannak, de nem minden pálinka, illetve nem minden hordó alkalmas a célra.


Milyen pálinkád van? Milyen hordóban akarod érlelni?

2018. júl. 16. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
sárgabarack, alma, körte és ringló szilva. Mindent én magoztam ki és csak a fáról szedettetek dobtam a cefrébe. Én is főztem, nagyon finom lett. Tölgyfahordóra gondoltam.
2018. júl. 16. 18:16
 4/4 Phoney ***** válasza:

Ezekből a gyümölcsőkből jókat lehet érlelni, és a tölgyfahordó is ideális ópálinkához, hogyha nem túl kicsi. 5-10 literesekben pl. gyakorlatilag egyáltalán nem lehet igazi érlelést végezni, de nem árt, ha legalább 40-50 literes vagy nagyobb.


A pálinka érlelési lehetőségei viszont nemcsak a gyümölcstől, hanem a finomítás körülményeitől is függnek, szóval érlelés közben fontos rendszeresen belekóstolni, mert ha elkezd gyengülni az íze (tehát kezdi elveszíteni azt, ami jó benne), akkor annyit bírt, le kell csapolni.


Akár 10+ éves érlelésre is alkalmasak lehetnek (a körtében nem vagyok egész biztos), de ha nem elég „vaskos” ehhez a párlat, akkor lehet, hogy egy évet se bír.

2018. júl. 16. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!