Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A kajszibarack pálinka hány...

A kajszibarack pálinka hány fokon adja ki legjobban az aromáit?

Figyelt kérdés
2018. aug. 5. 15:50
 1/6 anonim ***** válasza:

27

de mások szerint 19

2018. aug. 5. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

18-22 fokon.

Alkoholfokban meg szerintem 45-47.

2018. aug. 6. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen alkoholfokra gondoltam. Köszönöm.
2018. aug. 6. 09:21
 4/6 anonim ***** válasza:
évek óta főzök kajszibarack pálinkát, tapasztalatom szerint 40-45 foknál.
2018. aug. 6. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Phoney ***** válasza:

Az nemcsak a gyümölcsfajtátől függ, hanem a finomítás (értsd deflegmáció, párlatelválasztás) részleteitől is. Ha csak kisüsti házipálinkában gondolkodunk, az „ideális” alkoholfok akkor is 40-48° között mozoghat egy érleletlen baracknál, főleg, hogy pár fokot beleszól ebbe az egyéni ízlés is.


Ha pl. az utolsó válaszolónak igen magas a deflegmációja, neked meg igen alacsony, és még a párlatelválasztást is tök másképp csináljátok, akkor az ő tanácsát követve könnyen kaphatsz vizes-olajos lónyálat.


Gyakran nem is az a fontosabb kérdés, hogy az aromákat hol adja ki a legjobban, hanem hogy hol lesz a legkellemesebb a szájérzet (azaz se nem vizes, se nem szeszes-száraz érzetű), mert ha az rossz, akkor az egész élmény rossz. Szigorúan véve gyakran 20-30%-ra vizezve adná ki a legtöbb aromát, de ettől még nem lesz jó élmény.


Szóval a legjobb, ha hígítasz 1-2 fokonként kisüveges mintákat, aztán egy kis pihentetés után meglátod, melyik a legjobb. Vagy esetleg válaszd a 45 fokot, azzal nagyon nem ronthatod el.

2018. aug. 6. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a pontos választ
2018. aug. 16. 16:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!