Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan illetve mivel lehet...

Hogyan illetve mivel lehet alkoholokat hígítani?

Figyelt kérdés

Van bizonyos mennyiségű pálinkám, amit én személyszerint borzasztóan töménynek találom, ezért valamivel felszeretném hígítani, dehogy az ízén se a minőségén se romoljon.. Olvastam interneten olyanokat, hogy 10:1 arányban vízzel vagy 100% etil-alkohollal lehetne hígítani, viszont az utóbbi az tudtommal mérgező és biztos, hogy nem azzal fogom .. de akkor mivel?


*Hozzáteszem csak is személyes használat céljából hígítanám!


2018. szept. 20. 23:46
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]


Bár gondolom fokolód nincs otthon így " érzésre " kell csinálnod.

2018. szept. 21. 00:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
69%
Tévedsz, nem az etil- hanem a metil alkohol mérgező. Ha szerinted túl erős a pálinkád, desztillált vizzel lehet higgítani.
2018. szept. 21. 04:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
#2: Tévedsz, mind a kettő mérgező, csak a Metil-nek durvábbak a hatásai.
2018. szept. 21. 06:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

100%-os etil alkohol nincs. 96%-os a legtisztább, emberi fogyasztásra is alkalmas alkohol.


De sehogysem értem, hogy akarsz egy túl tömény italt egy még töményebbel hígítani?

2018. szept. 21. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Desztillált vízzel lehet hígítani, ha túl erős(azért desztillált, mert attól nem lesz zavaros) illetve a másik lehetőség, hogy mézet teszel hozzá, akár 2:1 arányba is(pálinka:méz), bár azt az arányt én már túl mézesnek gondolom, én inkább 3:1 vagy 4:1 arányban szoktam max a pálinkából mézes pálinkát csinálni.
2018. szept. 21. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Phoney ***** válasza:
Nyugodtan lehet sima szénsavmentes ásványvízzel hígítani (alacsony ásv.anyagtartalmú legyen, az olcsóbbak többnyire ilyenek). Ha a pálinka nem kozmaolajos, akkor nem opálosodik tőle. Ha az, és opálos lesz, az is csak esztétikai hiba.
2018. szept. 21. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Ha főzőben főzetted, azt tilos hígítani!


Szeszpancsolásnak számít, ha te a szeszfőzdéből 50 fokos pálinkát hoztál ki, s otthon tovább szeretnéd hígítani 48 fokosra például.


Ezért nagyon csúnyán megbüntethetnek a fináncok.


Azonban ennek az esélye nagyon csekély, csak leírom, hogy tudd!

2018. szept. 26. 23:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!