Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen alkoholos italokban...

Milyen alkoholos italokban nincsen cukor?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 17. 13:08
 1/2 anonim ***** válasza:
62%
Sörben nincs pont cukor, de egy korsóban (5dl) van kb. 15 g karbohidrát, ami majdnem ugyanaz. Száraz borokban, vermutokban is kevés a cukor, a töményekben mind sok.
2019. ápr. 17. 13:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Phoney ***** válasza:
90%

Az alkohol csak cukorból erjed, tökéletes erjedés pedig nincs, így a sörben nincs kevesebb cukor, mint a legszárazabb borokban. Emellett a sörben nem erjeszthető CUKROK is maradnak, mint pl. maltóz, bár mivel az olcsóbb sörökben jellemző cél a sz*rt is kierjeszteni a léből, ezért azokban kevés. Testesebb sörökben valamivel több is lehet.


A töményekben NINCS cukor amíg nem adnak hozzájuk, mivel a cukor nem desztillál. Kategorikusan cukrozatlan pl. a pálinka és a whisky, de a többi párlatfajtába (rum, brandy, vodka, stb.) is csak kb. 30-40 g/L-ig cukrozható, ami ugye féldecinként max 2g-ot jelent, tehát adagonként tekintve kb. megfelel a száraz borok maximális cukortartalmának. A rövidek közt SOK cukor csak a likőrökben van, 100–400 g/L, ami felesenként 5–20 g.

2019. ápr. 17. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!