Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Házi, palackozott vörösbor...

Házi, palackozott vörösbor savasodása ellen lehet-e tenni valamit?

Figyelt kérdés
Az év elején lepalackoztunk a tavalyi szüretről vörösbort, ami akkor nagyon finom volt, és most pár hónap palackban állás után savas lett. Az ízén is érezni, ha este megiszok egy pohárral, éjjel szétszedi a gyomromat. Mikor palackoztuk nem volt ilyen. Lehet itt tenni valamit?

2019. ápr. 23. 16:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Elromlott?
2019. ápr. 23. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Ecetsavas erjedés, borecetet lehet még belőle csinálni.
2019. ápr. 23. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Kénezni kell. Már a cefrét is, utána a bort is.
2019. ápr. 23. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
szódabikarbónát neki, az semlegesíti a savakat. literenként egy csapott kávéskanál a legkisebbik fajtából
2019. ápr. 24. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 mindentudó99 ***** válasza:
Ecetes? Emelni kellene az alkohol fokot lehet hogy gyenge akkor nem áll el.
2019. máj. 1. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!