Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok

A kérdés

Cseresznyepálinkát szeretnék majd főzetni, tapasztalat ezügyben? Bővebben odalent

Olvastam sokmindent a cseresznyepálinkáról,hogy kell hogyan stb.

Viszont a magjától marad neki valami fura utóize(másnál mikor kóstoltam,nem izlett).

A kimagozása elég ceremóniás,és időigényes mint tudjuk.

Viszont ha gyümölcscentrifugával csinálnám? Kiforrna,vagy szükséges a forráshoz a gyümölcshús is? Tudom igy kevesebb cefre lenne,de nekem a minőség sokkal fontosabb mint a mennyiség. Mindenféle hozzáadott plusz nélkül szeretném,se cukor,se élesztő stb...

Köszönöm ha tudtok ezügyben valamit tanácsolni



Keress kérdéseket hasonló témákban: pálinka, cefre, cseresznye

  máj. 12. 22:03  Privát üzenet  

A válaszok
1 2
Cseresznyelét vagy pálinkát szeretnél?

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/11Időpont máj. 12. 22:49 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Kimagozod, nincs mese!

A gyümölcshúsra szükség van és hiszed-nem hiszed, cukorra is. Élesztőre nem.



A válasz 39%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/11Időpont máj. 13. 00:28 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Nem olyan nehéz kimagozni. Egy fúrógépbe fogható keverőszárral összezúzod és egy gyümölcsös rekeszen átpasszírozod. A rekeszt egy műanyagládára teszed, a passzírozáshoz pedig egy vastagabb gumilap (pl csempe fugázó) tökéletesen megfelel. Hasonlóan ehhez:


https://www.youtube.com/watch?v=wt21Gg-8CKQ


Az élesztő elhagyása bizonytalan erjedést vonhat maga után, a cukor meg egyéni, de általában 1-3% használata kellemesebb ízű pálinkát eredményez.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/11Időpont máj. 13. 06:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ssaa nevű felhasználó válasza:

A magja adja a valódi ízét. Amit te kellemetlennek tartasz, az nem azért van, mert főzés közben odaégett a tökéletlen keverés miatt?

A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/11Időpont máj. 13. 20:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

Pl szőlődarálón lehajtod adsz hozzá pektinbontót. A magok leülnek az aljára. Főzéskor azt nem kell beletenni.

A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/11Időpont máj. 15. 08:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Focikatalógus 728x90
A kérdező kommentje:

Ittis elég ellentmondásosak a tanácsok :D

Mindegy,lesz ahogy lesz.. Lehet nem is lesz belőle semmi a mostani rengeteg eső miatt. 1 fám van csak,igaz az nagyobb mint a szomszéd diófája, nemtudom mennyi lesz majd rajta.



# 6/11Időpont máj. 15. 10:03 Privát üzenet
A kérdező kommentje:

A magot főleg azért kerülném, mert forrás közben cianid termelődik. Azmeg ugye nemolyan jó :D

# 7/11Időpont máj. 15. 10:07 Privát üzenet
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

Nem pusztulsz bele akkor se de kesernyés lehet.

A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/11Időpont máj. 15. 10:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
ssaa nevű felhasználó válasza:

Garantálom, hogy az utcán hamarább elüt egy autó, mint mérgezést kapsz a cseresznyemag cianidtartalmától.

Én már rég nem élnék, ha igaz lenne.

Ugyancsak valós dolog: Nem vicclapban olvastam, hogy 5 (olvasd: ÖT) kajszibarackmag annyi ciánvegyületet tartalmaz hogy egy gyerek meghalhat tőle. (Igaz, úgy volt írva hogy meghalHAT). Kölyökként a barátaimmal nem öt, de még 50-nél is több barackmagot törtünk meg és elrágtuk. Évtizedek óta élünk.

Újabb téveszme, ami nem tárgya a kérdésednek, de leírom: köztudott, hogy a tiszafa (Tacsus baccata) halálosan mérgező. Ez így igaz, de kivételt képez a piros bogyótermése, ami ősszel megérve édeskés és fogyasztható. Szoktam itt-ott enni belőle, sőt a kis unokáimnak is adtam belőle, amit jóízűen elfogyasztottak. Kérem, senki ne vádoljon felelőtlenséggel, merthogy kockára tettem a kis unokáim életét. Tudtam mit csinálok. Az unokák jóval 20 év fölöttiek.



A válaszíró 71%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/11Időpont máj. 15. 10:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

A barackmag lassan öl. 70-80 év is kellhet de meghalsz.

A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/11Időpont máj. 15. 11:32 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Jefderson’s, Connemara whiskyről tapasztalat?
Házilag készített pálinka? Hogy kell valaki segítene, pontról pontra? Aki főzött már elmagyarázná? Hogy kell főzni előpárlat meg ilyenek? Aki tapasztalt írjon?
Valakinek tapasztalat a Boleró Lafi keverékről ?
Az Alaska vodka mennyire jó 100%-os Cappy Narancsal?
Valóban jó söröket kapni a szlovák tescokban?
A nicolaus vodkák közül melyik a legjobb?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Bor, sör, röviditalok rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!