Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Cseresznyepálinkát szeretnék...

Cseresznyepálinkát szeretnék majd főzetni, tapasztalat ezügyben? Bővebben odalent

Figyelt kérdés

Olvastam sokmindent a cseresznyepálinkáról,hogy kell hogyan stb.

Viszont a magjától marad neki valami fura utóize(másnál mikor kóstoltam,nem izlett).

A kimagozása elég ceremóniás,és időigényes mint tudjuk.

Viszont ha gyümölcscentrifugával csinálnám? Kiforrna,vagy szükséges a forráshoz a gyümölcshús is? Tudom igy kevesebb cefre lenne,de nekem a minőség sokkal fontosabb mint a mennyiség. Mindenféle hozzáadott plusz nélkül szeretném,se cukor,se élesztő stb...

Köszönöm ha tudtok ezügyben valamit tanácsolni



2019. máj. 12. 22:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Cseresznyelét vagy pálinkát szeretnél?
2019. máj. 12. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:

Kimagozod, nincs mese!

A gyümölcshúsra szükség van és hiszed-nem hiszed, cukorra is. Élesztőre nem.

2019. máj. 13. 00:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem olyan nehéz kimagozni. Egy fúrógépbe fogható keverőszárral összezúzod és egy gyümölcsös rekeszen átpasszírozod. A rekeszt egy műanyagládára teszed, a passzírozáshoz pedig egy vastagabb gumilap (pl csempe fugázó) tökéletesen megfelel. Hasonlóan ehhez:


https://www.youtube.com/watch?v=wt21Gg-8CKQ


Az élesztő elhagyása bizonytalan erjedést vonhat maga után, a cukor meg egyéni, de általában 1-3% használata kellemesebb ízű pálinkát eredményez.

2019. máj. 13. 06:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
A magja adja a valódi ízét. Amit te kellemetlennek tartasz, az nem azért van, mert főzés közben odaégett a tökéletlen keverés miatt?
2019. máj. 13. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 mindentudó99 ***** válasza:
Pl szőlődarálón lehajtod adsz hozzá pektinbontót. A magok leülnek az aljára. Főzéskor azt nem kell beletenni.
2019. máj. 15. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 A kérdező kommentje:

Ittis elég ellentmondásosak a tanácsok :D

Mindegy,lesz ahogy lesz.. Lehet nem is lesz belőle semmi a mostani rengeteg eső miatt. 1 fám van csak,igaz az nagyobb mint a szomszéd diófája, nemtudom mennyi lesz majd rajta.

2019. máj. 15. 10:03
 7/12 A kérdező kommentje:
A magot főleg azért kerülném, mert forrás közben cianid termelődik. Azmeg ugye nemolyan jó :D
2019. máj. 15. 10:07
 8/12 mindentudó99 ***** válasza:
Nem pusztulsz bele akkor se de kesernyés lehet.
2019. máj. 15. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

Garantálom, hogy az utcán hamarább elüt egy autó, mint mérgezést kapsz a cseresznyemag cianidtartalmától.

Én már rég nem élnék, ha igaz lenne.

Ugyancsak valós dolog: Nem vicclapban olvastam, hogy 5 (olvasd: ÖT) kajszibarackmag annyi ciánvegyületet tartalmaz hogy egy gyerek meghalhat tőle. (Igaz, úgy volt írva hogy meghalHAT). Kölyökként a barátaimmal nem öt, de még 50-nél is több barackmagot törtünk meg és elrágtuk. Évtizedek óta élünk.

Újabb téveszme, ami nem tárgya a kérdésednek, de leírom: köztudott, hogy a tiszafa (Tacsus baccata) halálosan mérgező. Ez így igaz, de kivételt képez a piros bogyótermése, ami ősszel megérve édeskés és fogyasztható. Szoktam itt-ott enni belőle, sőt a kis unokáimnak is adtam belőle, amit jóízűen elfogyasztottak. Kérem, senki ne vádoljon felelőtlenséggel, merthogy kockára tettem a kis unokáim életét. Tudtam mit csinálok. Az unokák jóval 20 év fölöttiek.

2019. máj. 15. 10:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 mindentudó99 ***** válasza:
100%
A barackmag lassan öl. 70-80 év is kellhet de meghalsz.
2019. máj. 15. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!