Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A poros, kutyulós kávé is...

A poros, kutyulós kávé is igazi kàvé?

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy a port a vizbe teszem megmelegitem és kàvé lesz. Pl mokate. Szóval nem a gép fôzi le. Az is igazi kàvé vagy csak utànzat?

2019. nov. 3. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
55%
Igen, igazi. Mindössze az a gond vele, a kávétartalma kb 3 százalék. Rá van írva pontosan.
2019. nov. 3. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Az, csak egyszer már lefőzték és kivonták belőle a vizet. Instant kávénak hívják.
2019. nov. 3. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az instant kávét úgy készítik, hogy "normál" őrölt kávébabból jó sűrű kávét főznek, majd kivonják belőle a nedvességet. Kiviteltől és/vagy márkától függően persze lehet benne egy csomó más anyag (cukor, tejpor, jó ég tudja mi más) is.


Amúgy jobb, ha előbb melegíted a vizet és utána kevered el.

2019. nov. 3. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ez egészségtelen vagy nem? Akkor jobb az amit otthon lefôz a gép?
2019. nov. 3. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
70%
Dehogy jobb, az a jó amit te főzöl le, lehetőleg kotyogóssal.
2019. nov. 3. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
51%
Mitol lenne egeszsegtelenebb, mint a sima kave? A lefozestol es dehidratalastol belemennek a bacimanok? A mokate siman csak sz*r (de olcso), ha normalis instant kavet akarsz, vegyel Nescafet vagy mas, valodi instantot es ne a cukros-tejutanzatporos kutyulekokat.
2019. nov. 3. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
54%
Igazán jó kávét csak frissen darált kávébabból, megfelelő géppel lehet főzni. Bármilyen instant is csak hitvány utánzat, de por és por között is hatalmas a különbség.
2019. nov. 3. 21:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

Az is kávé, intant kávé, fentebb írták a gyártási technológiát (lefőzik, majd porlasztva szárítják).

Az instant kávé színtiszta kávé, amely a magas nyomású technológiának köszönhetően a kiváló minőségű, koffeintartalmát pedig az befolyásolja, hogy milyen kávéból (arabica, robusta), mennyire erősen volt pörkölve a kávé, mennyi vízzel főzték le,mennyi ideje volt kioldódnia a koffeinnek.

Nyilván annyiban egészségtelen, hogy többnyire 3in1 ben árulják, vagyis tejporral és cukorral keverve. De azért a legtöbbünk, pontosan tejjel, cukorral issza. :) Én nagy kávés vagyok, napi 2-3 főzött tuti lecsúszik munkanapokon, de ha csak egy kis kávéízre vágyom, akkor nescafet iszom. Még egész jó ízre a nestle ricore (vagy ilyesmi a neve, citromsárga a csomagolása), ez olcsóbb is,de a mokate, bravos és társai ezekhez képest számomra ihatatlanok.

2019. nov. 3. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!