Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan öljön az ember állatot...

Hogyan öljön az ember állatot humánus, fájdalommentes módon?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy kissé morbid a kérdés. Én alapvetően szeretem az összes állatot, viszont nem vetem meg a hús élvezetét sem. Én pedig nem vagyok álszent vagy szentimentális a húsevést illetően és azt vallom; aki képes húst enni, az legyen képes állatot is ölni érte. (Anno az ősember sem cselekedett másképp.)


Én csupán arra volnék kíváncsi hogy mi a lehető leghumánusabb és legfájdalommentesebb módja egy adott állat életének kioltására (legyen az birka, sertés, kecske, marha, csirke, pulyka, nyúl stb.) az adott állat húsának felhasználásának céljából?


Én úgy vagyok vele, ha az ember elpusztítja az adott állatot, akkor azt csakis azért tegye, hogy ezáltal az adott állat húsával saját magát, és az utódait táplálja.


(Nem pedig hobbiból - "sportból", vagy pusztán öncélú, anyagi haszonszerzésből öljön, ha esetleg erre kerülne sor.)


2019. dec. 3. 14:37
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Csak kíváncsiságból: Öltél már légynél nagyobb állatot? Én mindig azt látom, hogy ezt a hülyeséget azok hangoztatják, akik még disznóvágást sem láttak közelről.
2019. dec. 3. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
83%
Fejlövés és lefejezés.
2019. dec. 3. 15:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 Tomama válasza:
78%
Van erre hozzáértő ember, de te nem vagy az ne is próbálkozz!
2019. dec. 3. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
Állata válogatja. A szárnyas jószágot pl. ráteszed a favágó tuskóra és egy baltával vagy bárddal egy csapással levágod a fejét. A nyulat tarkón csapod egy vascsővel. Stb. De te inkább ne csináld, jó neked a húspult.
2019. dec. 3. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
0%
Hannibal Lecter segít.
2019. dec. 3. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Igazából csirkét már vágtam; annó gyerekkoromban nagymamám megmutatta hogyan kell - azaz fogni az állat fejét, és egy határozott mozdulattal átvágni a torkát, majd szépen kivéreztetni (közben lefogni, amíg kapálózik).


Mivel nagymamámnak annó sok baromfija volt és nagyon finom ételeket (pl. tyúkhúsleves, vagy sült kacsa) készített, ezért kezdtem el azon agyalni, hogy ha másfajta húst eszem, akkor azt az állatot hogyan kell humánus módon "leölni". Igazából csirkénél nagyobb állattal eddig még nem próbálkoztam, de nem futamodnék meg ha arra kerülne a sor.


Ami a négylábú állatokat illeti, eddig a disznóvágás az, aminek szemtanúja voltam - szintén gyerekként - de nem vettem benne részt. Arra emlékszem hogy 3 ember rángatta elő az állatot az ólból, aztán a 4. egy hosszú pálcával "elkábította", utána átvágták a torkát és szépen kivéreztették.

(Arra is emlékszem, hogy isteni finom volt a hagymás vér, amiből engem is megkínáltak.)


A csirkét és a disznót leszámítva más állat levágásában eddig nem volt részem, viszont nem vagyok szívbajos sem. Ha arról van szó, én zokszó nélkül leölöm az adott állatot, amit meg akarok enni (azaz baromfi, sertés, marha és egyéb haszonállat). De ha tényleg erre kerül a sor, akkor a "vágás" lehetőleg úgy történjen, hogy az adott állat lehetőleg a legkevesebbet szenvedjen.

(Ugyanis gyűlölöm az állatkínzást.)


A "nagyon vicces kedvű" kommentelőket leszámítva őszintén hálás lennék, ha valaki tudna személyes tapasztalatokat megosztani velem.

2019. dec. 3. 16:23

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!