Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A leves miért mondják hogy...

A leves miért mondják hogy szükséges a szervezetnek és nem helyettesíti semmi?

Figyelt kérdés
Hiszen csak főtt zölddség (néha hússal). Zöldségevéssel miért nem helyettesíthető, mitől más?

2020. júl. 14. 21:02
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Én ezt még soha nem hallottam. Lehet, hogy családi mondás, hogy megedd.
2020. júl. 14. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
A folyadék miatt mondja, aki mondja. De ha iszol eleget, teljesen jól el lehet lenni "száraz" kaján.
2020. júl. 14. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim válasza:
100%

Meleg, főtt étel. Ha meg vagyok fázva valamiért nagyon jó tud lenni egy meleg húsleves, a főtt hús pedig jól laktat.

Egyébként nem, nem életfeltétel, de én nem élnék nélküle szívesen :)

2020. júl. 14. 21:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy lassan főtt csontlevesben pl. rengeteg kollagén és vitamin van. A zöldséglében is koncentráltan van jelen egy csomó tápanyag és vitamin. A krémlevesek nagyon jót tesznek az emésztésnek.
2020. júl. 14. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt nem konkrétan levesre hallottam, hanem a főtt ételekre általában. És itt most nem sült krumplit érték alatta, hanem olyan ételeket, amikben van husi (vagy egyéb fehérje) gabona, zöldségek. Szükségesek az olyan kiegyensúlyozott ételek, amik finom ízűek, tehát jó érzés enni őket, és a főzés folyamatai elődolgoznak a kemény rostok megemésztésében.
2020. júl. 15. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Pont most ír az egyik oktatóm egy cikket a húslevesek beltartalmának vizsgálatával. Nekem is meglepő volt, hogy egy jól "kifőzőtt" hús levesnek ami nem csak színhúsból van milyen magas a kálium értéke és mennyivel jobban felszívódik ebben a formában mint a krumpliból és babból. Sok zöldségnél csökken a vitamin érték de még így is értékes egy jó zöldségleves is.
2020. júl. 15. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!


Ez mind nagyon hasznos szempont.

Főleg az utolsó. Nem is gondoltam arra hogy a főzés során átalakulhat a szerkezete. Hiszen a habosított krumpli is jobban hizlal amiért átalakul a szerkezete. A levessel is biztos hasonló a helyzet.

2020. júl. 15. 18:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Nekem pl olyan tapasztalatom van a levessel hogy kis koromban egy hétig nyaraltam nagyapámmal de ott nem ettem mást csak felvágottat meg másodikat.

Amikor hazamentünk akkorra már nagyon fájt a hasam és anyum mondta hogy egyek levet. Még a felét sem ettem meg de már elmúlt a hasfájásom. Innentől tudtam hogy nem csak azért mondják hogy megegyem hanem van benne valami ami kell a szervezetnek.

De ezt a hatást észlelni csak akkor lehet amikor még 9-10 éves gyenge gyomor tapasztalja.

Felnőtt korban is jó hatással van csak akkor már erősebb a szervezetünk és kevésbé jelentkezik a káros következménye.

2020. júl. 15. 18:08

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!