Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha olyan finom a hús, miért...

Ha olyan finom a hús, miért fűszerezik agyon?

Figyelt kérdés
Mindig ezzel érvelnek, hogy olyan finom a hús... Ahhoz képest, senki nem eszi nyersen, fűszerek, só nélkül. Agyon fűszerezik, sózzák, borsozzák, paprikázzák (pl. kolbászok, vagy akármilyen pácolt húsok), tehát amit az elfogyasztása közben éreznek, azok a fűszerek. Csak érdekel, akik annyira hangoztatják, hogy szeretik a húst, miért nem sótlanul, fűszerek nélkül eszik?

2020. aug. 2. 15:34
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/77 anonim ***** válasza:
92%

Van aki sótlanul, fűszerek nélkül eszi. Nem is egy olyat ismerek, akinek az a főzés.


Egyébként a zöldségeket is szokták párolni, sütni, főzni, fűszerezni. Ha olyan finom, akkor minek? Na látod, ennyi értelme van a kérdésnek. Egyébként nem egy olyan zöldség van, amit senki nem fogyaszt nyersen és fűszerek nélkül. De tudom, itt a húsevés kritizálása volt az egyetlen értelme a kérdésnek.

2020. aug. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/77 anonim ***** válasza:
91%
Egyébként van nem egy olyan húsféle, amit megesznek nyersen is.
2020. aug. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/77 anonim ***** válasza:
91%
Mert egyrészt kihozza az ízét, másrészt eltérő fűszerezéssel ugyanaz az alapanyag egész más ízélményt ad.
2020. aug. 2. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/77 anonim ***** válasza:
8%
Jó íze nem a húsnak van, nem is a tofunak vagy a szejtánnak, mindig is a zöldségek és azok kivonatai és a fűszerek okozzák az élvezetes ízeket és ínycsiklandozó illatokat. A fővő, sülő húsnak önmagában dögszaga van, ezért öklendeznek sokan disznótorkor holott egyébként imádják a finom disznópörit.
2020. aug. 2. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/77 anonim ***** válasza:
82%
Érdekes, én nem fűszerezem mindig a húst és mégis jó íze van.
2020. aug. 2. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/77 anonim ***** válasza:
87%
Én pl úgy szeretem a steaket hogy csak só és enyhén átsülve.
2020. aug. 2. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/77 anonim ***** válasza:
83%
Dögszaga akkor van a húsnak ha romlott.
2020. aug. 2. 15:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/77 anonim ***** válasza:
88%
Szigorúan csak sót szoktam használni a steak vagy a kacsahús sütésénél, de ugyanígy a halnál is só és bors. A ragukat fűszerezzük, de az megint függetlenül attól, hogy hús vagy vega/vegán az a ragu, a gombapörköltet sem csinálom meg paprika nélkül.
2020. aug. 2. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/77 anonim ***** válasza:
81%

"A fővő, sülő húsnak önmagában dögszaga van"

Most vagy dögöt nem szagoltál még, vagy húst...

2020. aug. 2. 16:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/77 anonim ***** válasza:
84%

A húst elég elvileg csak sóval ízesíteni.

De ha különbözö füszereket használsz hozzá, akkor más-más fogást lehet belöle készíteni, más-más ízü ételt kapsz.

Ettöl még a húsnak van alapíze, az nem rossz (dögszaga meg végképp nincs, ha ilyet érzel, akkor vagy a szaglásoddal van baj, vagy - ami sokkal valószínübb - pszichikai problémáid vannak!), a füszerzés meg éppen arra szolgál az ételek esetében, hogy az alapanyagok ízét kiemelje, teljesebbé tegye.

2020. aug. 2. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!