Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A fahéj káros ugye nem lesz...

A fahéj káros ugye nem lesz májgyulladásom?

Figyelt kérdés
most olvastam hogy a fahéj káros itt írták gykn most fahéjas csigát eszek ügye nem lesz bajom?

2021. ápr. 10. 23:32
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%
Mérgező, aha, azért áruljak elelmiszerboltban fűszerként
2021. ápr. 10. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:

ugyanis a fahéjban kumarin található, ez a természetes aromaanyag többek között a rágcsálóirtó mérgek egyik alapanyaga.


Túl nagy mennyiségben véralvadási zavart és májkárosodást okozhat. Megijedni nem kell, pontos mennyiséget nem tudok mondani, de fahéjjal nehezen tudna annyit bevinni a szervezetébe, hogy ezek a tünetek kialakuljanak. Tessék ezt írták az egyik kérdésnel.

2021. ápr. 10. 23:36
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

Hat ha napi szinten megeszel 1 kilo fahejat talan lesz valami bajod x even belul.

De nem is kommentelem tovabb egy fahejas csigaban mennyi van es ez a kerdes milyen szinten van...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

2021. ápr. 10. 23:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi megnyugodtam kicsit.
2021. ápr. 10. 23:45
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

"Az élelmiszerekben megtalálható kumarin mennyiség határértékhez van kötve. Az élelmiszeripar felelős azért, hogy a határértéket betartva, azt meg nem haladó kumarintartalmú termékek kerüljenek forgalomba. Például süteményekbe, müzlibe, gabonapelyhekbe fahéjjal, vagy fahéj aromával kerülhet. Ezek esetén a „túladagolástól” nem kell tartani, mert erős aromája miatt már rontaná az élelmiszer érzékszervi tulajdonságát."

[link]

2021. ápr. 10. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Két fahéjfajta van - amit ma a boltokban kapni az az ún. kínai fahéj, ezt valójában évszázadokig nem is fogyasztottuk, csak a 19.-20. század során rájöttek, hogy sokkal olcsóbban termelhető - főleg Kínában. Ennek magas a kumarintartalma.

A másik az "eredeti" ceyloni fahéj, ami a fűszerkereskedelem alapja volt sokáig. Sokkal világosabb, kevésbé fás izű, általánosságban magasabb minőségűnek titulált. Gourmandok ezt használják, de drágább és nehéz hozzájutni, a Dél-ázsiai szigeteken őshonos. Ennek elenyésző a kumarintartalma.

2021. ápr. 11. 05:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
94%
Gondolom ez is olyan,hogy valaki kitalálta ,hogy jajmindmeghalunk a fahéjtól ,csak elfelejtette odaírni ,hogy 6 tonnát kell megenni belőle
2021. ápr. 11. 06:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
94%
A vízfogyasztásba is bele lehet ám halni, csak szólok...
2021. ápr. 11. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
88%
Fahéjaztál már túl valamit örölt fahéjjal? Mert akkor nem kérdeztél volna ilyen butaságot ha kelleténél többet teszel bármibe fahéjbol ehetetlen ül, keserű lesz,
2021. ápr. 11. 07:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
92%

Hagyjatok mar, a szokasos hipochonder kenyszerbeteg aki mindentol halalos beteg lesz, belehal, szervakarosodasa lesz, megnyomorodik...


@Kerdezo: pszichiater. Nem a fahej a te ellenseged, hanem az elmebajod.

2021. ápr. 11. 08:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!