Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az hogy azokat a...

Miért van az hogy azokat a paprikákat sokkal jobban bírom aminek a scoville értéke sokkal nagyobb (több tízezerrel vagy még több) mint a sima erős zöld paprikát?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 13. 22:39
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a mennyiség a kulcs. Nem tudhatom, csak sejtem, hogy a csípős csilikből egy-egy darabot eszel meg, ami kb egy karika hegyes erős paprikának felel meg. És hát, abból senki nem eszik csak egy karikát. Ha abból is megeszed az egészet, akkor hiába van benne arányosan kevesebb kapszaicin, összességében akkor is többet eszel belőle.

Egyébként sima hegyes erőnél óriási a szórás csípősségben, ugyan ez igaz a többi paprikára is. Ettem már olyan habanérot, vagy legalábbis annak árult paprikát, hogy kis túlzással gyereknek is lehetett volna adni.

2021. ápr. 13. 23:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!