Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért leszek nagyon hamar...

Miért leszek nagyon hamar éhes, ha gabonapelyhet reggelizek?

Figyelt kérdés

Nem vagyok nagy rajongója, ritkán eszem, de végszükség esetére tartok otthon egy doboz teljes kiőrlésű gabonapelyhet, ha nincs időm rendes kaját készíteni munka előtt, vagy nem volt időm bevásárolni, és nincs otthon semmi. (Váltott mászakban dolgozom, van olyan, hogy hazaérek hajnali kettőre, és mennem kell vissza délelőtt tizenegyre péld). Mandulatejjel szoktam enni, és nem jóllakásig, mondjuk semmit sem eszem addig, kis adagokat eszem, de gabonapehely után egy-két órával már veszettük éhes bírok lenni. Miért? Más is van így?

Chia maggal ugyanez a tapasztalatom.



2021. máj. 17. 12:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
80%
Igaz, hogy a rostok telítenek,de a gabonapehely szénhidrát, és a fehérjétől és a zsíroktól később éhezel meg.
2021. máj. 17. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Mit ehetnék helyette? Olyan dologra gondolok, ami nem romlik meg, tehát tarthatom a konyhaszekrényben is.
2021. máj. 17. 12:58
 3/17 anonim ***** válasza:
83%
Zabpehely? Én rálocsolom a tejet, beteszem egy percre a mikróba, utána ízesítheted/dúsíthatod bármivel. Magok, méz, gyümölcs, aszalványok, fahéj,..
2021. máj. 17. 13:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 A kérdező kommentje:
köszi
2021. máj. 17. 13:12
 5/17 anonim ***** válasza:
53%
Mert a gabonapelyenben nincsen sok jó energia csak rossz amitől utána hamar megéhezel, nem telít el mint pl, a sült szalonna.
2021. máj. 17. 13:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

A gabonapehely nagyon cukros, akkor is, ha teljeskiőrlésű, vagy Fit márkájú. Nem a szénhidrát mivolta a lényeg, hanem hanem gyors felszívódású szénhidrátokkal van tele (főleg a cukor miatt), és magas a glikémiás indexe. Dehát megdobja a vércukrot, aztán hirtelen be is zuhan tőle, amitől éhesnek érzed magad.

A zabpehely hasonszőrű gasztronómiai élmény, de sokkal jobb ilyen szempontból. Ha nem cukrozod (vagy csak nagyon kicsit teszel, ha mindenképp akarsz), akkor sokkal jobb eredménye lesz.

2021. máj. 17. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
87%

A zabpehely ebből a szempontból jobb.


Amit én szoktam: natúr zabpehely tejben. Rá magvak, mazsola, mogyoróvaj (opcionális), méz,. Vagy sósan eszem és akkor sajtot reszelek rá.

2021. máj. 17. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Amúgy semmit sem cukrozok, gabonapehelyből is olyat kerestem, ami "natúr", tehát külön nem cukrozott.
2021. máj. 17. 14:11
 9/17 anonim ***** válasza:
78%

Tojás? Nem kell hűtőben tartani nyersen, hetekig eláll a konyhában.

Ha tartasz valami puffasztott rizs félét, akkor az is nagyon sokáig eláll, kenyér helyett. Már ha nem tudod kenyér nélkül megenni.

2021. máj. 17. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 A kérdező kommentje:
Kenyeret egyáltalán nem eszem általnos óta, annak meg több, mint húsz éve
2021. máj. 17. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!