Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi kell a sajtkészítéshez?

Mi kell a sajtkészítéshez?

Figyelt kérdés
szóval vettem enzimet és mezofil starter kultúrát.az érdekelne hogy a kultúra is muszáj bele?vagy ha házi a tej akkor nem?vagy bizonyos sajtokhoz kell csak?a kalcium klorid mire van?muszáj bele?azért vettem egyből kulturát is mert youtube-n a vidiben rakott bele,de egy másik videóban a másik emberke nem rakott bele.

2021. jún. 9. 15:37
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Tudástár a sajtkészítéssel kapcsolatban [link]

Sajtkészítés - Sajtkészítő tanfolyam [link]

2021. jún. 9. 15:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kell mindenképpen:


-Tej

-Oltóenzim

-Kultúra

-Edény

-Hőmérő

-Valamilyen vágóeszköz

-Valamilyen sűrű vászon

Opcionális:

-Fűszerek

-Kalcium-klorid


Az enzim és a kultúra feltétlen szükséges. Az enzim indítja be az alvadást, attól lesz "kocsonya" állagú a tej. A kultúra pedig azért kell, hogy el tudd készíteni a kívánt sajtodat. Más kultúra kell az ementálihoz és a goudahoz.


A kalcium-klorid pedig egy adalékanyag, mely a sajtot "szilárdítja" meg, tehát jobban vágható lesz (persze ha ez a cél). De csak óvatosan, mert túladagolva keserű íze lesz a végeredmények.

2021. jún. 9. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
thx mind a 2 választ :)
2021. jún. 9. 18:58

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!