Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Jól érzem, hogy a majonéznek...

Jól érzem, hogy a majonéznek van savtartalma?

Figyelt kérdés
2021. okt. 24. 16:31
 1/5 anonim ***** válasza:
95%
Igen, az ecetet érzed szerintem.
2021. okt. 24. 16:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
93%
Némi citromlé és/vagy ecet van benne, de ha túl savanyú, akkor az a valószínűbb, hogy romlott.
2021. okt. 24. 16:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
92%
Az összetevőknél biztos leírják hogy van e benne savas dolog
2021. okt. 24. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
93%

Ha boltira gondolsz, már csak az eltarthatóság miatt is 5 alá viszik a pH-ját, az meg sav nélkül varázslat lenne, szóval egyértelműen van benne.

Ha meg házi, ott meg ugye ott a mustár, alapból savas, plusz attól függően még mivel ízesíted, citromlé, fehérbor, esetleg valami savanyúság leve (nem ördögtől való, egy jól beízesített, jó fűszeres savanyúság lé kiválóan illik egy remuládba...) ezek mind savasak.


A tojássárgája sokkal jobba megköti az olajat savas közegben, ezért a házi majonézt is érdemes úgy kezdeni, hogy először mustárral, (citromlével) keverjük el a t. sárgáját, és utána adagoljuk az olajat. Sokkal könnyebb dolgunk lesz.

2021. okt. 24. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
65%
Persze, hogy van. Ecettel állítjuk be a savtartalmat és a pH-t, ez miatt nem kell tartósítószer bele
2021. okt. 24. 21:15
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!