Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a specialit...

Miért van az, hogy a speciality kávézókban ihatatlan az espresso?

Figyelt kérdés
Budapest tele van ilyen újhullámos kávézókkal és mindegyikben ihatatlanul pocsék kávét szplgálnak fel. Miért szeretik ennyire az emberek ezeket a helyeket? Egy igazi olasz kávé egyáltalán nem keserű, mégis olasz stílusú kávézóból alig van elvétve 1-2.

jan. 17. 18:53
 1/8 ITGuy ***** válasza:
86%
Kérdezd meg tőlük.
jan. 17. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Feltehetöen másoknak nem igatatlan a kávé, különben nem mennének oda kávézni.
jan. 17. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
*ihatatlan
jan. 17. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
Gondolom olyan kávékat használnak aminek tök jól áll filter vonal meg a tejes kávék, de presszónak nem az igazi.
jan. 18. 11:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 JuJo23 ***** válasza:
Én nem ezt tapasztaltam, az újhullámos kávézókban sosem keserű az eszpresszó.
jan. 20. 04:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdezö még nem ivott életében JÓ kávét, csak a házi "jó erös" fajta moslékot
jan. 20. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Az előzőnek üzenem, hogy ez nem így van, sőt olaszországi utazásaim során rengeteg kávézóban megfordultam, ahol igazán jó kávekat kóstoltam. Az általad említett hazi "jó erős" pedig nem tudom mire utal, de ha a mokára (magyarosan kotyogós) gondolsz, akkor az még mindig a legtradícionálisabb kávéfőzési módszernek számít Itáliában is és igenis megvan a maga létjogosúltsága.
jan. 21. 12:20
 8/8 anonim ***** válasza:
Bár nem én írtam, de nekem is az jutott eszembe, hogy sokan a kotyogóshoz szoktak valamilyen alsóbb/közepes árkategóriás kávéval. Ami jellemzően valamilyen robusta kávéval van lefőzve. Egész más a végeredmény, mint a felsőbb árkategóriás arabica kávék, jobb presszó géppel elkészítve. Az előbbi "üt", leginkább csak az a benyomás, hogy jó erős. Utóbbinál érzed, hogy friss, zamatos, gyümölcsös. Egyszerűen sok embernek ez szokatlan és elsőre nem szeretik.
jan. 22. 06:55
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!