Hogyan kalkuláljam ki a nyersen mért hús fehérjetartalmát, ha más-más mennyiségű vizet eresztenek?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Tudjuk, hogy az élelmiszerek makrotápanyagait nyersen, általában 100 grammra lebontva adják meg. Kérdem én, hogy hogyan számoljam ki a lehető legpontosabban pl. a csirkemell tápértékét abban az esetben, ha az egyik boltból vásárolt hús 100 grammja ~15 g, a másik boltból érkező csirkemell 100 grammja pedig kétszer annyi vizet ereszt ki magából főzés során?
ápr. 30. 21:20
1/1 anonim 



válasza:





A kalóriatáblázatokban átlagértékek vannak, azokkal számolj.
Az meg, hogy mennyi vizet enged egy hús a sütés során, nem CSAK attól függ, mennyi van benne, hanem az elkészítés módjától is, ha lassan sütögeted, sokkal több víz jön ki belöle, mintha gyorsan kérget kap és csak rövid ideig hökezeled.
A légyeg, hogy ne foglalkozz a víztartalommal, a megadott értékekkel számolj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!