A pizza egèszègtelen ètel?
Nemrèg tudtam meg az angol tanulmányaim során, hogy a pizzát is a junk food (szemèt ètel) kategóriába sorolják.
Mit gondoltok?

válasza:Olyan gyakorlatilag nincs, hogy egészségtelen étel, az elkészítési módtól rengeteg függ - mennyi plusz zsiradékot tesznek hozzá, stb.
Egy jó minöségü pizza abszolút nem problémás.
Az meg, hogy hol milyen ételt hová sorolnak, teljesen lényegtelen
"Olyan gyakorlatilag nincs, hogy egészségtelen étel"
Chips? Gumicukor? gyorsèttermi kaja?

válasza:A chips csak akkor egészségtelen, ha "ipari" termék, otthon készítve semmi baj sincs vele.
A gumicukor abszolút nem egészségtelen normális mennyiségben fogyasztva
Gyorséttermi kaja nincs, olyan van, amit gyorsétteremben is lehet kapni. De pl egy hamburger normálisan elkészítve egyáltalán nam problémás - és ez igaz minden más ilyen ételre is

válasza:Minden étel beilleszthető egészséges változatos táplálkozásba. De az biztos hogy ha egy 150 centis csaj aki nwm is sporol minden ebédre megeszik egy 26cm-es pizzát az egészségtelen. De ha eszik két szeletet amin van hús vags tojás és rak mellé salátát az kiváló.
Az tény hogy könnyebb egészségtelsn módon fogyasztani mint nem
Ui: ha valaki rak a reggeli turos zabkasajara 2 szem gumicukrot az tovabbra is egy kiváló tápláló reggeli testnek és léleknek is

válasza:

válasza:Sokan egészségtelennek veszik, mert a mirelit pizzára vagy a gyorsétermi pizzára gondolnak.
De valójában, amit házilag készítesz, jó minőségű alapanyagokból, az nem feltétlenül mondható egészségtelennek. Persze függ attól is, hogy mi maga az alapanyag. Mert hiába teszel rá drága bacon szalonnát, attól a bacon szalonna még nem válik egészségessé, csak maximum kevéssé E-betűssé. Más ez mondjuk egy szimpla margarita, sajtos pizzával persze.
Ami valójában az egészségtelen az a sok E-betű, illetve tartósítószer meg egyéb kemikáliák, amik a bolti ócska pizzákban találhatóak. Meg hát persze, ha a tésztája maga fehérlisztből készül, akkor is egészségtelenebbnek mondható. De ezen is lehet segíteni, ha házilag elkészíted, azaz teljes kiőrlésű liszttel dolgozol.

válasza:Az angolok elég buta népség minden téren. Dolgoztam együtt egy sráccal 7 évet volt vendéglátásban, és sok dolgot elmondott!
A pizza az olaszoknál kezdődik, Nápoly. De van egy különlegesebb, Casertana "Casertai" stílusú, keress rá, jók! :D

válasza:

válasza:Tudni kell határt szabni neki.
Egyébként a valószínűleg a liszt miatt lett kikiáltva egészségtelennek.
Kapcsolódó kérdések:
Arra gondolok hogy légmentesen, hermetikusan zár, esetleg védőgázt, nitrogén gázt is kell bele engedni.
Lehetoleg jo aron
Én most ettem🍕
Cotto sonkás pizzat ettem ma Bellozoban, mindig ezt eszem, nagyon finom. Néha elég érzékeny vagyok a szagokra viszont. A cotto sonkának van egy tipikus “büdöskés” hús szaga? Nem szoktak romlott kaját adni, nem gondolom hogy az lett volna, de azért picit fura volt
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!