Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kinek a feladata kidobni az...

Kinek a feladata kidobni az otthagyott ételt vagy annak csomagolását szerintetek?

Figyelt kérdés
Például egy látványpékségben kötelezhető e a vendég arra (szólhat e neki ezért az eladó), hogy kidobja a péksütemény papirját, vagy símán ott hagyhatja az asztalon?
máj. 5. 21:44
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
91%
Altalaban veheted azt szabalynak, hogy ha kihozzak az etelt, akkor le is szedik, ha pultnal kersz es magadnak viszed ki az asztalhoz akkor pakolj is el magad utan. Nem kotelezheto a vendeg, csak surmosag ilyenkor szemetet hagyni.
máj. 5. 22:15
 2/48 anonim ***** válasza:
95%
Ha nincsenek pincérek, csak pultnál történő rendelésfelvétel van, akkor nyilvánvalóan nincs pincér, hogy odamenjen letakarítani az asztalokat, szóval Te viszed-hozod a rendelésed, Te is pakolsz el.
máj. 5. 23:45
 3/48 anonim ***** válasza:
95%
te feladatod kidobni magad után szemetet ,mivel ilyen pėksėgekben nincs pincér.
máj. 6. 06:17
 4/48 anonim ***** válasza:
94%

Egy valamennyire is igényes, normális ember nem hagyja ott a szemetet maga után, egy papírdarabot kidobni nem nagy dolog.

A pékségekben nincs pincér, at eladóknak meg nem feladata a bunkó vendégek után takarítani, más a munkájuk.

Még életemben nem jutott eszembe, hogy a sütemény papírját ne dobjam ki fogyasztás után, ez teljesen természetes kellene, hogy legyen..

Mellesleg otthon ki takarítja el utánad az ilyen hulladékokat? Van külön személyzeted, más családtagtól várod el, vagy otthon kidobod minden arcoskodás nélkül????ß

máj. 6. 07:34
 5/48 anonim ***** válasza:
100%

A szemetedet te vidd ki.

Az elvárható, hogy az asztalt néha letöröljék ha pl lekváros lett, vagy felseperjenek ha morzsás a padló.

máj. 6. 10:14
 6/48 anonim ***** válasza:
0%

Kérdés az is, hogy mennyire egyértelmű, hol van a szemetes illetve, hogy mennyire jól megközelíthető. Ha gyakrolatilag át kell verekedni magad a soron, hogy odajuss, akkor kisebb lesz a hajlandóság, mintha az ajtó közelében van.

Ha pultnál kell kérni és opcionális, hogy ott ülsz le vagy máshol, akkor alapvetően a vendég dolga elpakolni, de sokan nem teszik, ha nem egyértelmű, hova kell kidobni a papírt. Sok helyen elég rejtett a szemetes, akár be van építve valami szekrénykébe vagy pultba, mert nyilván nem illik a vendégtér esztétikájába, és van, aki nem veszi a fáradságot, hogy körülnézzen és megkeresse.

máj. 6. 10:53
 7/48 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy bedobod a szemetedet a kukába, nem is értem a kérdést.
máj. 6. 12:40
 8/48 A kérdező kommentje:

Már ne haragudj azok, de szerintem nem egyértelmű, hogy ki kell dobni a szemetet. Miért nem lehet ezt kiírni, hogy az eladók csak eladók, nem pincérek is egyben.

Itt inkább arra vonatkozott volna a kérdés, hogy az eladó tehet e utalást neked arra vonatkozólag úgy mindenki előtt, hogy dobd ki a szemetet.

És igen, nehéz volt megtalálni a szemetest, mert rejtve volt.

máj. 6. 17:10
 9/48 anonim ***** válasza:
100%
8 Onnan tudod hogy nem pincer, hogy leulsz egy asztalhoz es rad se bagoznak. Tehet neked utalast barki elott, semmi nem tiltja. Ha nem hagysz mocskot magad utan, elkerulheted a kellemetlen szituaciot.
máj. 6. 18:08
 10/48 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem lehet ezt kiírni, hogy az eladók csak eladók, nem pincérek is egyben."

MERT EZ MINDEN ÉRTELMES EMBERNEK teljesen egyértelmü!

És az eladó teljesen jogosan szól rád!

máj. 6. 18:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Megtörtént már veletek, hogy a használt betétet/tampont nem tudtátok kidobni mert nem volt kuka a WC-ben?

Hogyan oldottátok meg a helyzetet? Azért kérdezem mert oké, hogy a betétet visszatekeri az ember a csomagolásába, a tampont meg WC-papírba, de az ugye átáztatja a papírt, meg a betétnél se lehet úgy, hogy egyáltalán ne lógjon ki a betét (pl. oldalt) a...

Inkontinenciára használt betétet is ugyanúgy becsomagolva kell kidobni mint a menstruációsat?

Ugye a vérzés miatt használtat azért csomagoljuk be, mert a vértől undorítóan néz ki. Viszont az inkontinencia betétbe csak pár csepp pisi megy, ami nem látszik a betéten, tehát nem véres, nem olyan undorító. Innen a kérdés, hogy azt is be kell csomagolni ugyanúgy mint...

Miért nem gyártanak nagy kiszerelést édességből aszalt gyümölcsből, desszertekből?

Sajnálom a sok csomagolást kidobni, simán elfogyna a nagyobb is, nemcsak családilag, hanem egyénileg is akár. (vékony vagyok, még mielőtt összekapcsolnák a súllyal)

Kiváncsiságból kinyitottam egy kotont a csomagolását viszont elfeljtettem kidobni:/ Hogy magyarázzam el, hogy csak kíváncsi voltam?

A barátom most szentül meg van győződve,hogy van valakim.(még szűz vagyok) Elég bizonyíték lenne,ha a szüzességem elvenné?

A McDonaldsban mit jelent az időpont (pl 16:00) amit ráírnak egyes ételek csomagolására? (Pl. Almás pite) Azt olvastam, hogy 10-20 percenként...

Most amit vettem almás pitét, azt már az után az időpont után adták el nekem, tehát nem frissen sült...lehet bajom tőle ha megettem?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!