Milyen készételeket lehet jól fagyasztani?

válasza:Leveszöldséget, meg levet simán. Én mondjuk külön fagyasztanám, de ja.
Nálunk az van, hogy van egy jégkrémes doboz megpakolva tiszított, szeletelt zöldséggel és csak belenyúlok ha kell egy leves.
Pörköltet, csilisbabot is lehet.
Spenótot, megtisztítva. Pl ha lasagne vagy más tésztába kell, csak beledobom úgy fagyottan, aztán kiolvad.
Péksütiket 80%ra sütve. Pl kakaós csigát ha csinálok, 4-5 darabot korán kiveszek, és ha kihûlt lefagyasztok, aztán máskor forró sütőben 10 perc alatt van kész a reggeli kávéhoz.
Én a fasírtot simán betolom ám a sütőbe, nem feltétlen kell azt olajban sütni. Egészségesebb is.

válasza:

válasza:Gyakorlatilag minden étel fagyasztható, legfeljebb van, amit nem igazán érdemes - fött tészta vagy rizs hamar kész, de ha van maradék, nincs akadálya a lefagyasztásnak.
Én mindent fagyasztók, mert egészségügyi okból nem ehetek 2-3 óránál régebben fött ételt, lefagyasztva nem kell kidobni egy csomó mindent.

válasza:

válasza:4-es: krumplit is lehet fagyasztani (nézd végig egyszer a fagyasztós részleget egy üzletben!), egyyedül nyersen nem lehet, ha elött fözve vagy sütve volt, akkor lehet.
Ugyanez érvényes minden tejfölös, szószos ételre is, felolvasztás után át kell röviden forralni, akkor tökéletesen jó lesz.

válasza:

válasza:NEM lesz! A törtkrumplit teljesen fel fell forrósítani, a rakott krumplit meg átsütni sütöben. Ha nem tudod, hogy fagyasztva volt, nem veszel észre különbséget!
Sok éves tapasztalat! Különbséget csak az vett észre, aki látta, amikor kivettem és fagyasztásellenes.
Ugyanez az ember, ha nem tudott arról, hogy le volt fagyasztva, mindig jóízüen megette, söt többször meg is dicsérte, milyen finom valamelyik étel.

válasza:Szinte bármi.
Nekem ami kb mindig van a fagyóban:
- curry
- bolognai
- chilis bab, és/vagy chilis babos tortilla
- bármilyen fűszeres ragu
- többféle főzelék
Volt, hogy kész tésztaételt fagyasztottam le mert túl sok lett, maga a tészta nem volt olyan mint frissen, de amúgy teljesen ehető lett.
Kapcsolódó kérdések:
Műanyag tálcás, fóliázottra gondolok.
többször megkóstoltam, vagy megettem, ami maradt, és annyira más ízvilág, de nekem nagyon ízlik
Nem mehetek boltba, meg nyilván főzni sem tudok. Tudtok valamit ajánlani? Esetleg 10-15 perc alatt max megvan, nem igényel sok mindent. Vagy akár csak melegíteni? Akármi jöhet.
van ahol tényleg életet ment még hónap végi pénzszűkében 2db paradicsomos húsgombóc, vagy egy adag agyontartósítózott chilisbab? csak abból kiindulva hogyha már csak kenyérre és zsírra költi valaki, talán már kevésbé marad éhes
1) melyiket probaltad 2) hogy izlett?:)
engem a rakott kaposzta erdekelne , persze a tobbi velemeny is erdekel, megkoszonnem ha leirnatok hogy mit probaltatok es milyen volt :)
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!