Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a disznósajt? =O

Mi az a disznósajt? =O

Figyelt kérdés
Valamelyik nap hallottam róla.De ez mi?Milyen sajt?
2011. febr. 4. 17:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
34%
Az tuti hogy nem sajt. Valami húskészítmény... Vagyis a disznónak a füle meg ilyen "sz@r" részei vannak összedarálva :D És gusztustalaul néz ki :D De amúgy még én se ettem...
2011. febr. 4. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
85%
2011. febr. 4. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:
94%
A disznósajt nem darálva van hanem csíkokra vágva a disznó egyébbre nem használható részei bőrke szalonnadarabok fejhús van főzve és fűszerezve a disznó gyomrába töltve.
2011. febr. 4. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 anonim ***** válasza:
48%
nem szó szerint "sajt", hanem összesajtolt disznó. magyarul összedarálják a disznót és azt eszed. én sem bírtam még megkóstolni, de valaki csak szereti ha árulják... :D
2011. febr. 4. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/22 anonim ***** válasza:
81%
Egy időben én sem szerettem, de most már igen.
2011. febr. 4. 17:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:
90%
Én az illatát imádtam, de nem akartam megkóstolni, múltkor csak rávettem magam...hát az illata jobb, mint az íze, de nem volt rossz :)
2011. febr. 4. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 anonim ***** válasza:
78%
Én is szeretem.
2011. febr. 4. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 anonim ***** válasza:
87%
2011. febr. 4. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/22 anonim ***** válasza:
84%

Jól írták előttem. A disznóvágás során egyéb termékekbe nem használt ehető részek összesajtolva a disznó gyomrába töltve.


Nagyon finom, de csak ha igazi házit esztek és nem valami bolti sz@rt.

2011. febr. 4. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
77%

valóban, a disznósajt a disznó fejhúsából, bőrkéből, nyelvből készül amit disznóöléskor megabálnak, jó fokhagymás lében, aztán tovább fűszerezik tájegységenként

ízlés szerint.nálunka fokhagyma és a egy kis pirospaprika

volt a fő fűszere.

a disznó alaposan kimosott gyomrába töltik, és két deszka között, nehezékkel préselik ösze.innét a neve, hogy nyomás, presszió vagyis sajtolás alatt nyeri el a formáját, és kimegy belőle a fölösleges levegő.

nálunk a kolbásszal együtt vitték a füstölőbe is,így tartósították.

gyerekkoromban nem volt a kedvencem, de ma már szívesek megennék egy szelet házi disznósajtot.

2011. febr. 4. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!