Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lópárizsi - finom? Érdemes...

Lópárizsi - finom? Érdemes ilyet enni?

Figyelt kérdés

Sosem ettem még lóhúst az előítéletek miatt. Mostanában gondolkodom rajta, hogy ki kéne próbálni a lópárizsit - jóval olcsóbb, mint a szokásos sertés, baromfi párizsi.

Ettetek már? Jó ízű? Egészséges?


2011. szept. 23. 14:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lópárizsit még nem ettem, csak sima lókolbászt. Az elején kicsit gyanakodva néztem, (milyen dolog már, hogy lovat egyek) de finom, azóta is veszek néha.
2011. szept. 23. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim válasza:
100%
Én is csak a lókolbászt próbáltam, tényleg finom, nincs sok eltérés a sertéshúshoz eltérően, csak egy kicsit édeskésebb íze van, már sokan mondták, meg szerintem is.. És a felvágottra is ez a jellemző. Ha meg akarod próbálni, akkor csak 100g-ot vegyél, és ha tetszik, akkor vegyél többet.
2011. szept. 23. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer érdemes kipróbálni,sztem finom!:)
2011. szept. 23. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

a lópárizsit nem tudom hol láttad olcsón, mert igen ritka a lóhúsból készült termék.

MO-on nincs vágóló tenyésztés,tehát csak a baleset vagy a végelgyengülés miatt levágott állatok húsát dolgozzák fel, gondolom valami kis cég.

az 50-es 60-as években még voltak lóhentesek, ott lehetett

kapni kimért lóhúst, lóveronait, ló szárazkolbászt.

gyerekként sokat ettünk és finom volt.

2011. szept. 23. 17:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Jól hangzik - a jövő héten kipróbálom. A Kispesti piacon több hentesnél lehet kapni ló dolgokat.
2011. szept. 23. 22:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
de van vágóra tenyészet kicsi hazánkban! nagyon finom , ez csak azért ilyen furcsa mert elfelejtették az emberek ,hogy mire van a ló ,nem csak lovaglásra ,és díj ugratásra ,hanem táplálékra is meg dolgoznak is a lóval!!!
2011. szept. 25. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
50%
Én megundorodtam, egyszer ettem, azóta semmiféle lócsudát nem veszek.
2011. szept. 25. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Az 50-es években mindennapos volt a lóhús, lókolbász. Szegényebb embereknek csak az jutott, a sertésből kevés volt, ezért sokkal drágábban is adták.
2011. szept. 25. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!