Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szakácsoknak mit kell tenni...

Szakácsoknak mit kell tenni ilyenkor? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Tehát aki szakács és mondjuk felveszik az egyik étterembe,akkor ő megkapja az étlapot és annak elkészítési módját? Mert gondolom ahol iskolába jártál nem biztos hogy úgy tanultad,vagy egyántalán tanultál olyan ételt ami abban az étteremben van.

Ha pedig jelentkezik valaki egy étterembe mennyi időt kap hogy megtanulja az ottani ételeket?



2013. júl. 31. 10:16
 1/4 anonim ***** válasza:

Akkor fognak felvenni egy étterembe, ha a "próbanapon" nem vallasz kudarcot = amit főzöl-sütöl, annak ízével, kinézetével, no meg az elkészítési idővel meg van a konyhafőnök (séf, vagy az étterem tulajdonosa) elégedve.

Ha azon a napon kudarcot vallasz, fel sem vesznek!


Ha azt mondják, hogy megfeleltél, akkor viszont már elnyerted a bizalmukat, nyugodtan megmondhatod azt is, ha valami olyan speciális kaja van az étlapon, amit nem ismersz. El fogják mondani, a konyhalány is valószínű fog tudni segíteni, hogy a vendégek ne vegyék észre, hogy másik szakács van. Az ilyesmi miatt ne ess kétségbe, minden konyhánál vannak specialitások, sőt megmutathatod egy idő után azt is nekik, amit te tudsz, és látod, hogy ők nem ismerik.

2013. júl. 31. 11:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Értem,akkor kb úgy az első hét a legnehezebb nem?
2013. júl. 31. 13:49
 3/4 anonim ***** válasza:

Amit írtam neked, azt úgy írtam, hogy hosszú éveken keresztül könyveltem egy éttermet vezető, üzemeltető vállalkozónak. Saját magam az életemben soha nem dolgoztam konyhán, kivéve a sajátomban!! :)))


Amit a vállalkozó elmondott, ha szakácsot akart felvenni, vagy cserélni. Szóval egy napra beállt az új, ő megnézte, hogy az a jelentkező mit tud produkálni minőségben, időben, (mennyire gyors, mennyire bénázik, stb. stb.) és eldöntötte, hogy felveszi-e, vagy nem.

Biztosan kell néhány nap, mire megtanulod, hogy mit hol tartanak, mire megtanulod, hogy milyen tükörtojást enged a főnök kivinni a vendég elé, hogy annak a rántott húsnak mekkorának kell lennie a tányéron stb. stb.


Reménykedjünk, hogy szakmabeliek is fognak neked itt válaszolni, nemcsak egy mezítlábas könyvelő! :)))

2013. júl. 31. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 bumbi02 ***** válasza:
100%

Jó esetben van egy-két hét párhuzamos idő, mikor nem dolgozol egyedül, hanem másik szakáccsal, olyannal aki ismeri a járást, az étlapot. Normális esetben kalkulációs lapnak is kell lenni, ami leírja 10 adagra a hozzávalókat vagy akár kis receptes könyv is előfordul.


De nem az első hét nehéz, hanem legalább az első 1-2 hónap. Ahhoz hogy teljesen betanuljon az ember, rutinszerűen menjen minden, ahhoz kell 1-2 hónap... Persze úgy érzi már a második hét után is hogy tud most már mindent, de más az hogy pont ismer mindent, és más az, hogy tökéletesen csinálja legkevesebb energiával..


Mikor jelenlegi munkahelyemen elkezdtem főzni, a 60-70 fős reggelikkel még megizzadtunk 2-en szakácsok 1 tanulóval. Ma 150 fős reggelit 2-en szakácsok levisszük, teljesen nyugodtan. Azért mert kialakult a napi rutin, az hogy mit hogyan készítsünk elő hogy kényelmesen főzhessünk..

2013. júl. 31. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!