Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Egyéb kérdések

A kérdés

Karácsonyi ajándéknak szertnék bonbont készíteni (kiöntőformába). Hogyan kezdjek hozzá - milyen csoki, mivel lehet feldobni stb? Milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban?


 2009-11-26 09:01  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Nekem van egy nagyon jó bonbon receptem, a gond az, hogy kockákra kell vágni ezt a fajtát. Ha kell, szívesen elküldöm. Jelezd.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/7Időpont 2009-11-26 09:10 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Igen szeretném. Előre is köszönöm szépen!

# 2/7Időpont 2009-11-26 09:39 Privát üzenet
ha lehet én is igényt tartanék rá.

A válaszíró 82%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/7Időpont 2009-11-26 13:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Akkor ideírom. :-):

Omlós bonbon

Hozzávalók (kb. 36 db kockához):

75 g zsíros krémsajt (pl. Mascrapone), 350 g porcukor, 1 csapott e.k. kakaópor, 1 ek. olaj a tepsi kikenéséhez, 75 g csokoládé, 40 g vaj, lapos, 15 cm-es oldalú négyzet alakú tortaforma, sütőpapír.

A krémsajtot tegyük egy edénybe, majd szitáljuk rá a porcukrot és a kakaóport. Alaposan keverjük össze. A tortaformába méretre szabva tegyük bele a sütőpapírt,de előtte kenjük ki a forma alját és az oldalát olajjal, majd a sütőpapírt is olajozzuk be. A csokit és a vajat tegyük hőálló edénybe (azt forró vizes lábasba), majd gőz fölött addig kavargassuk, amíg elolvadnak, majd keverjünk hozzá egy teáskanálnyi krémsajtos masszát. A csokit öntsük a krémsajtos tálba, majd keverjük krémesre. Ezek után a masszát kanalazzuk a tortaformába, a sarkokba nyomkodjuk bele és egyengessük el, hogy a lehető legsimább legyen. Egy kanál hátoldalával egyengessük el a tetejét, majd két órára (vagy amíg a massza megdermed), tegyük a hűtőbe. Tompa késsel lazítsuk fel a csokitömb oldalát, majd az egészet egy nagy tányérra fordítjuk. A tömböt apró kockákra vágjuk, majd visszahelyezzük a tányért a hűtőbe, hogy a csoki megkeményedjen.

Sok sikert, egészségetekre! :-)

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/7Időpont 2009-11-26 14:55 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszi!

# 5/7Időpont 2009-11-26 19:33 Privát üzenet
Szívesen.

A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/7Időpont 2009-11-27 07:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Szia nekem van bobon könyvem szívesen segitek ha irsz privbe.Csokit gyártunk a munkahelyen is.

A válaszíró 88%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/7Időpont 2009-11-27 10:57 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Milyen tapasztalataitok vannak Tojiro késekkel? Többi lent
Cukrászok! Érdekelne, mik a tapasztalataitok?
Eszi/ette valaki a Gastroyal ételeit? Mik a tapasztalataitok?
Tapasztalataitok szerint melyik a legfinomabb és a legehetetlenebb zacskós leves?
Szedd magad eper? Voltatok mar? Mik a tapasztalataitok? Mennyibe kerul? Ilyenkor meg van?
Ételfutárt keresek Veszprémben. Ami jó és viszonylag olcsó, ebédrendeléshez. Tippek? Mik a tapasztalataitok?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések az Egyéb kérdések rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu