Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Csinált már valaki házilag...

Csinált már valaki házilag csokit? Tippek, praktikák, receptek?

Figyelt kérdés
Adtatok hozzá vizet vagy tejet?Mert különböző videókban nem is használnak, de valamelyikben cukorszirupot készítenek. A cukorszirupnak hány fokosnak kell lennie?
2016. jan. 28. 18:19
 1/2 anonim ***** válasza:

Házilag csokit?

Mármint kakaóbabból?

2016. jan. 28. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Igazi, kakaóvajas csokit nem, de ami nekem már megteszi, igen.

Tejet nem eszem, de tejcsokit sem, így az nem volt benne. S csoki, nyilván nem vizezem el. A csoki masszívan zsíros. Úgyhogy zsírt (kókuszzsírt), kakaót, édesítőt (volt az évek folyamán méz, az a legjobb, xilit és eritrit is) s a szerintem kellő ízesítőket használom (darált kesu, ami krémesít, kávé, ami az ízének jót tesz, kedvelem a kávéízt, ami nem uralkodó benne, de akkor is gazdagabbá teszi). Összekeverem és annyi, persze a zsírt megolvasztom előtte, ha nem kánikula van s nem folyékony eleve. Nagy siker itthon évek óta, mindig tartunk egy nagyobbacska üvegben. Szerintem kakaaóból feleannyi kell, mint zsírból, az is igen kakaós s nagyon sokkal össze se tudnák keverni, ha nem folyékony az édesítő (mint a méz melegben), de kinek hogy tetszik. Az édesítés pedig nagyon emberfüggő, nálunk most már 40%-a a pár évvel ezelőttinek.

2016. jan. 28. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!