Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Kevésbé zsíros szószok?

Kevésbé zsíros szószok?

Figyelt kérdés
Megvan véve egy hónapra a csirkemell, félkilónként lefagyasztva, és általában a köret rizs hozzá. Viszont akárhogy fűszerezem nagyon száraznak érzem. Van esetleg valami kevésbé zsíros(telített zsírsavas) szósz amivel lehetne enni? köszönöm:)
2016. júl. 25. 15:16
 1/7 acelsziv ***** válasza:
48%
párom bővebb fűszeres lében párolja meg és a levet keményítővel sűríti be. De rakhatsz rá tejszínes, vagy joghurtos szószt is.
2016. júl. 25. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
BBQ pácokba ha pácolod a maradék páclét tudod tejszínnel vagy csak keményítővel sűríteni..
2016. júl. 25. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Ne csirkemellet vegyél, mert az alapból száraz, főleg, ha a szósz-pác sem zsíros.
2016. júl. 25. 16:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
53%

Próbáld ki a vasalt csirkemellet.

A csirkemellet sült csirke fűszerrel megszórni.

Tapadásmentes serpenyőt zsiradék nélkül felforrósítani.

A húst beletenni és egy nehezebb edénnyel lenyomni.

3 percig sütni, megfordítani , 2 percig sütni.

Egy darab alufóliába kivenni ,kiskanálnyi vajat rátenni,szorosan becsomagolni vigyázva hogy a leve ne follyon ki,15 percig pihentetni, a kifolyt szaftot a rizsre önteni ,felszeletelni.savanyúsággal vagy salátával tálalni.

Jó étvágyat

2016. júl. 25. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. júl. 25. 17:14
 6/7 anonim ***** válasza:
15%
Lehet az edénnyel van a baj, van olyan serpenyő, amiben száraz lesz nekem is, én pl Hotplate-ben csinálom (nagynéném rendelte Teleshopból, meglepően jó) és nagyon szaftos marad. Szósznak lehet hozzá édessavanyú (ketchup-méz-szezámmag) vagy pl. egy egyszerű besamel mártás (vaj, liszt, víz, bors, só, szerecsendió) de a csirke attól száraz marad sajnos.
2016. júl. 25. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A szószoknak alapvetően nem kell zsírosnak lenniük ahhoz, hogy a csirke ne legyen száraz, a víztartalmát kell megtarni, hogy puha maradjon a mell. Zsíros nem lesz semmitől, a zsiradék nem megy bele a belsejébe.


Bármit kotyvaszthatsz alá, amit szeretsz, alapvetően 20 perc alatt puhára fő benne. Kereshetsz indiai curry recepteket, kínai reepteket, de ha szeretsz valami magyarosat, pörköltet, azt is csinálhatsz. Főzheted lecsóval is, vagy borsóval, zöldségekkel, lehet a végén gazdagítani tejföllel, tejszínnel - bár ezek már zsírosabbak. A csirke nem valami jellegzetes hús, minden megy hozzá.

2016. júl. 26. 09:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!