Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha úgy lett eltéve lekvár,...

Ha úgy lett eltéve lekvár, hogy a tetejére tartósítószert szórtak, ha leszedem a tetejét, akkor a többi tartósítószermentes, vagy "átszivárog"? Mert tartósítószerektől görcsölök és hasmenésem van.

Figyelt kérdés
2017. jún. 16. 11:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, beleoldódik, leszivárog az alsóbb rétegekbe is. Másképp nem is lenne értelme, a rátett tartósítószernek.

Ha panaszt okoz, ne egyél belőle, vegyél, vagy főzz tartósítószer mentes lekvárt.

2017. jún. 16. 12:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Többek közt ezért is okosabb tartósítószer nélkül fözni lekvárt, ha normálisan készítik, akkor nem romlik meg.
2017. jún. 16. 12:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A nagyanyám úgy rakta el a lekvárt, hogy a lekvárra celofán, arra tartósító, arra még egy celofán, majd az üveg kupakja.
2017. jún. 16. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez ugyanaz, mintha nem tett volna bele tartósítószert, mert a két réteg celofán közt semmit nem tud csinálni a lekvárral.
2017. jún. 16. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötlet, köszi. Sajnos mamám mindig úgy rakja, hogy a tetejére szór egy késhegynyi szalicilt, azt hiszem. Az a baj, hogy erről soha nem fogom tudni leszoktatni már, mert az eperdzsemet is mondom 3 éve, hogy egyben rakja el, de mindig szétvágja többfelé az epret, aztán megsértődik, hogy miért nem eszem meg, "Mert jó az úgy is "...
2017. jún. 17. 10:45
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem teszel el te magadnak pár üveggel abból, amit szeretnék? Nem annyira bonyolult dolog, és akkor az és úgy van benne, ahogy neked megfelelö.
2017. jún. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Mert én Pesten lakom, mamám pedig SZabolcsban. :)
2017. jún. 17. 22:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Pesten is lehet lekvárt fözni XD
2017. jún. 17. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Átszivárog sajnos. Anyu sem úgy rakja el sosem a lekvárt ahogy én szerettem, mert én inkább dzsemnek szerettem több cukorral, ő pedig alig cukrozta és egyben hagyta. Különköltözés után megoldódott mert magamnak főztem be. Sárgabarackról ő pl sosem húzta le a bőrét, én igen.

Azóta dzsemfixet rakok a lekvárba és szétturmixolom, így csak fejre kell állítani, szárazdunszt és nem szalicilezek vagy NaBenzoátozok. Nem nagy dolog befőzni, lakásban is megpróbálhatod, hozol mamádtól gyümölcsöt, vagy piacon veszel pár kilót.

2017. júl. 30. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!