Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szeretitek a bolti tejberizst?

Treagu0311 kérdése:

Szeretitek a bolti tejberizst?

Figyelt kérdés
tejberizs
2018. febr. 24. 12:52
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%
Ja.
2018. febr. 24. 12:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
38%
Soha nem ettem olyat, a saját véleményem szerint nyilván jobb s ez egy nagyon egyszerű étel... Ha gyorsan kell valami, akkor sem tejberizst akarok enni a bolt előtt hidegen. Úgyhogy nem tudom, de tuti van benne egy csomó dolog, amit nem akarok benne.
2018. febr. 24. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
97%
Igen, én szeretem.
2018. febr. 24. 13:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
97%
Csak azt szeretem :) Nem tudom, miért. Szeretem a zabkását és a tejbegrízt is, de azokból csak a saját készítésűt. Tejberizsnél viszont pont fordítva van, csak a boltit szeretem. De persze nem mindegy, hogy melyik márka.
2018. febr. 24. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
78%

#4

Én még sosem ettem boltit.

Melyiket javaslod ?

Valami gyümölcs féle feltét is van rajta ?

2018. febr. 24. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkoromban ki lehetett volna kergetni a világból vele. Szó szerint utáltam. De megszerettem. Viszont némelyik fajta nagyon kemény. Mármint a rizs benne.


Itthon inkább tejbegríz, mert a tejberizs nekem sosem sikerül, pedig nem ma kezdtem a "főzőspályámat". :)

2018. febr. 24. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

A boltit sokan azért érzik finomabbnak, mert a többség nem tesz bele tejszínt, hiszen a receptek nagy része sem írja.


Az általános recept szerint:


A rizst főzni kezdjük a vízben, majd amikor beszívta az összes vizet, felöntjük a tejjel.

Hozzákeverünk ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot.

Alacsony hőfokon addig főzzük, amíg a rizs magába szívja a tejet.

... és itt a vége, zömében a recepteknek.


Nos, az igazán finom tejberizsbe kell a vizes főzés után vaj, egy icipici só és és amikor már a tejjel is elkészült, kicsit hűlni hagyjuk, majd felöntjük folyékony habtejszínnel.

Attól lesz finom és zaftos.

2018. febr. 24. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
93%
Igen.
2018. febr. 24. 16:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
76%

Nem, nagyon műízű, szerintem legalábbis.

Pont 1-1,5 hete volt egy 3 napig tartó tejberizs kívánós időszakom (nem is értem). Volt, hogy felkeltem reggel 5:00-kor és csináltam egy kis lábassal.

2018. febr. 24. 18:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
68%

ma 14:07


Én jó néhány évvel ezelőtt barackosat ettem, borzasztó volt. Kakaó porral, cukorral keverem a saját készítésűt, nincs is annál finomabb. *

2018. febr. 24. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!