Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Halas kérdés! Milyen halat jó...

Halas kérdés! Milyen halat jó kirántani, , hogy ne legyen nagyon vizes?

Figyelt kérdés
Nem szeretném ha ilyen szmötyis lenne a húsa, miután kisül.

2018. márc. 14. 12:35
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Ponty, harcsa.
2018. márc. 14. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:
Azok nem nagyon szálkásak? Pici gyerek is fogja enni, azért aggódom
2018. márc. 14. 12:41
 3/10 anonim ***** válasza:
80%
Akkor plane harcsa. Alig van benne szalka, tudsz olyan reszt is vagni belole, amiben egy sincs.
2018. márc. 14. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Szuper, hát majd a boltban biztos jobban tudják az eladók, hogy melyik a jó harcsafilé 😀
2018. márc. 14. 12:52
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Én hekktörzset szoktam rántani, nálunk a 2 kicsi csak úgy tolja befelé.
2018. márc. 14. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kérdező!

A boltban vett szeletelt halat, vagy halfilét, NE MOSD meg, mert attól lesz vizes a húsa!

2018. márc. 14. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Pontyszelet "lába", harcsának szintén. Felszeletelve gondoltam, a gyerekeim csak így hívják. Ha ponty mellett döntesz, mindenképpen a tőkehalat vedd rántani, mert a tükörponty sokszor zsíros.


5-ös! A hekkel azért óvatosan kisgyereknél, mert nem egyszer találkoztam benne szálkával.

2018. márc. 14. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
73%
Az lemaradt (előző vagyok), hogy a ponty és harcsaszelet "lábában" csak nagyon nagy szálkák vannak, inkább csont. Azt kihúzod sütés után, apró szálka azon a részen egyáltalán nincs.
2018. márc. 14. 13:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
30%

Több helyen keveritek a fogalmakat:

- a pontyszelet "lábában" lévő valami az nem szálka, hanem csont (pontosabban borda). Étkezés szempontjából ez nem veszélyes - gyereknek sem -, mert a hús szépen lefejthető róla!

- a szálka az izom szelvényezettsége között található "Y" alakú képződmény, de ennek anatómiai szempontból semmi köze sincs a csontos vázhoz - ez nem más, mint elporcosodott kötőszövet. A szálkák zöme a hát és a farok izomzatába találhatók. Étkezés szempontjából veszélyesek lehetnek. Kellő gyakorlattal irdalással a veszélyt szinte teljesen ki lehet küszöbölni.

2018. márc. 15. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
9-es! Én például írtam, hogy nem szálka, hanem inkább csont. Tudományosan levezetted, igazad is van, csak akkor legalább olvasd el, mit írunk, ne azt, hogy keverjük a fogalmakat. A "lábát" pedig egyértelmű, hogy a patkó alakú szeletre értette, aki írta. Ez ételek kategória, nem a biológia tudományága.
2018. márc. 15. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!