Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Almát hogyan lehet eltenni...

Almát hogyan lehet eltenni ezeken kívül? Befőtt, lekvár (püré), lé?

Figyelt kérdés

Sok almám van, és nem készételt akarok csinálni, mint pl süti, almaleves, hanem el akarom tenni télre.

A fagyasztóban nincs hely.

A fentieken kívül mit lehet még csinálni belőle?

Nem áll el, nem a legszebb fajta, meg puha is, szóval gyorsan fel kell dolgoznom.



2018. szept. 19. 18:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
76%
pálinka
2018. szept. 19. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz elrakni almatölteléket pitébe, az angolszász típusúba és a magyarba is. Befőttes üvegben.
2018. szept. 19. 18:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Aszalni.
2018. szept. 19. 18:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
Vidd át a szomszédba ajándékként. Amúgy pl ha a fagyasztóban nincs hely, talán reszelve se férne bele. Esetleg valami speckó saláta. Vagy nemtom, ha épp csinálsz palacsintát, akkor arra is szórhatnál, esetleg joghurt tetejére rászórni. Amúgy fogalmam sincs ; lehet, hogy kéne egy pince; vagy nemtom pl eladás mennyire játszik, meg lehet pl a piacon helyet is kell bérelni, meg engedély kell, hogy ott árusíthass. Amúgy szal ezeket nemtom.
2018. szept. 19. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 A kérdező kommentje:

Almát eszünk almával.

Hétvégén almaleves lesz, hétközben feldolgozás közben a püré megy a natúr joghurtba...

Pálinkát nem iszunk, nem is fogok vele kínlódni, nincs is hozzá semmim, még egy hordó sem, meg azt kifőzetni is egy vagyon.

Hát, akkor nagyjából ennyi van.

Esetleg a reszelék, amit írt vki, köszi. Olvastam is pár napja receptet, de elvetettem, mert ugye túl sok lé nem marad benne, és úgy kerül az üvegbe, hogy itt-ott marad levegő, és ez annyira nem tetszett. De lehet mégis csinálok pár üveggel, és a hő miatt nem lesz baja.

2018. szept. 19. 19:23
 6/14 A kérdező kommentje:

Az aszalást most olvasom, köszi.


Pince sajnos nincs, pedig nagyon jó lenne.


Munkahelyre is hordom, már ott is unják. :)

2018. szept. 19. 19:24
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Mosd meg, vágd félbe, csumázd ki, majd reszeld ki tökgyalun a héjából. Ízlés szerint cukrozd le a reszeléket, hagyd állni kicsit, majd nyomkodd ki a léből.A reszeléket nyomkodd üvegbe, és külön a cukros lét is. Tedd rá a kupakot, majd vizes dunsztban dunsztold ki.(90 fokon 30 perc).És tedd a kamrapolcra.Kész.Egy évre van reszelt almád, bármire felhasználható tartósítószer mentes, csak fűszerezni kell, cukrozni nem, és párolni sem. Több éve így teszem el pl. pitének.
2018. szept. 19. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk olyan szokott lenni, hogy ha sok marad, akkor az esetleges már barna részét kivágja, és akkor a maradékot lereszeli, amit már úgy gondol, nem ennénk meg anniy idő alatt; és akkor annak kinyomkodja a levét bele a tálba kipréseli, és akkor a reszeléket bezacskózza, és a friss almalét pedig megisszuk, és akkor a bezacskózott reszeltalmából pedig még télen is lehet almás süteményt sütni, ha akarja valaki, amúgy ezek mennek a fagyasztóba, a mélyhűtőbe oda bele:)
2018. szept. 19. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
*má anyámról van szó, hogy kivágja meg a reszelést néha én is végzem:D
2018. szept. 19. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
*ja és ha pitét csinálsz, lehetőleg legyen benne diódara , vagy fahéj; de lehet benne együtt mind a kettő is. Meg még lehet variálni pl mákkal:)
2018. szept. 19. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!