Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi finom benne hogy lehet...

Mi finom benne hogy lehet szeretni az ilyen iztelen gabonákat, magvakat?

Figyelt kérdés
Egyre divatosabb lettek az ilyenek hogy zabkása, hajdina, köles meg chia mag meg tudja isten milyen gabonák meg magok. Egyszerűen én ezeket mindig kóstoltam és valahogy olyan iztelennek tűntek. Egy jó csípős kolbász szerintem sokkal ízletesebb és finomabb is.... Miért lettek ezek gabonák olyan divatosak?
2019. márc. 24. 14:45
 1/10 anonim ***** válasza:
49%

Úgy ahogy írod, mert divatos. Én egyszer kóstoltam zabkását, olyan a külleme, mintha már egyszer megették volna. Gusztustalan volt számomra.

Másik ok meg az, hogy az embereknek nincs idejük rendes reggelit készíteni. Vagy legalább is nem szánnak rá időt.

2019. márc. 24. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
90%
Azért "divatosak", mert sokan megértették végre, hogy a magyar társadalomban miért magas az érrendszeri betegségek aránya. Pontosan a te táplálkozásod miatt. Nyilván finomabb a kolbász, bár ha agyon ütsd, akkor sem fogok egyetérteni veled, hogy a csipős az finom, tudod ízlések és pofonok. Egyébként nem ízetlenek, lehet hozzáadni gyümölcsöket, zöldségeket, bármit, amit mondjuk a jégkrémhez tennél, hogy ne ízetlen fagyott víz legyen.
2019. márc. 24. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Azért na.... Hogy mi egészséges lehet vitatkozni, össze lehet hozni ízes nagyon egészséges reggeliket ilyen vackok nélkül is.... Csak kérdezd a híres mediterrán vidéket hogy miket reggeliznek, nagyon ízletes finom reggeliük van ilyen lónak való zab helyett
2019. márc. 24. 15:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem keszited el ahogy kell, az a baj.A chia mag mivel semmi izzel nem rendelkezik,nagyon konnyen lehet izesiteni.Pl.aztadhatod gyumolcslevekben,rakhatsz ra gyumolcsoket vagy rakd jaurtba,tejbe.Nagyon sok asvanyi anyagot es rostot tartalmaz,tehat egy jo reggeli alternativa.

A zabkasaval meg ugyanaz a mese.Nem muszaj magaban enni.Rakhatsz ra ugyanugy barmit vagy csinalj belole kekszet.

Persze az is lehet,hogy sosem fogod oket megszeretni,de azert probalkozni lehet.(nem kell leragadni a szalamis kenyernel, ha van mas opcio is)

2019. márc. 24. 15:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Vitatkozhatsz róla, de mivel az élelmiszeruparban dolgozom, így úgy sem tudsz oylanról meggyőzni, ami nem igaz. Nyilván látszik a hozzá nem értésed abból, hogy a zabot lókajának tartod, és az összes magvat ízetlennek tartod. Szerintem felesleges bármit is mondanunk, te eldöntötted magad, hogy ez rossz és nem változtatsz. El sem bírod képzelni, hogy valaki ezt szereti, én speciel most is mandulát nassolok, aztán megeszek egy répát is, mert imádom, de a tápióka pudingért is odavagyok, a somlói galuskát pedig meg nem tudnám enni.
2019. márc. 24. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
84%
Aki ilyen gyökérségeket ír, hogy a csípős kolbász jobb, mint a köles, mert finomabb, azzal elég fölösleges leállni vitázni, mert szimplán egy idióta.
2019. márc. 24. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

én ezeket mind szeretem. meg a kolbászt is.



nem kötelező ezeket enned, akkor meg minek kötekedsz?

2019. márc. 24. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én szeretem a kolbászt is, meg ilyeneket, de pár éve elkezdtem magvakat, gabonákat is enni, hogy változatosabb legyen a táplálkozásom. Megszerettem a zabpelyhet, én natúr joghurtba teszem, gyümölcsökkel eszem, zablisztből készítjük a süteményeket, szoktunk lenmaglisztből kenyeret sütni, stb. Más ízük van,mint a megszokottaknak, meg kell tanulni az ízesítésüket. Az, hogy mi ízlik, csak szokás kérdése.
2019. márc. 24. 20:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket nem is magában szokták enni.

Sokan natúr joghurtba, kefirbe áztatja. Zabkását lekvárral ízesíti, úgy főzi meg.

Olyan íze lesz, amilyenre ízesíted. Szóval igazából eléggé az ember fantáziájára és ízlésére vannak bízva, hogy hogyan csinálja.

2019. márc. 24. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Összekevered a fogalmakat!

A gabonák nem önálló ételek, hanem körítésnek fogyasztják öket.

A reggelire zabpehely meg a tejberizs/tejbegríz kategória, amik eléggé egyformák.

Ha íztelen, az nem a gabona, hanem a szakács hibája, mert elfelejtett füszereket tenni bele.


A kolbász nem körítés és nem könnyü reggeli, szóval ne ezzel hasonlítsd össze.

De ha valaki föz neked rizst, krumplit vagy tésztát/nokedlit só meg egyeben nélkül, az sem lesz ízesebb!

2019. márc. 25. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!