Könnyen el tudsz igazodni a Tesco blokkján, a mindenféle áruneveken?
Figyelt kérdés
Sokszor érthetetlen rövidítések vannak rajta, van, amit csak kikövetkeztetni lehet a súly, ár, és a kezdő márkanév alapján ezeket miért használják?nov. 29. 21:41
1/13 anonim válasza:
Azért használják, mert különben nem férne ki a blokkra egy-egy hosszabb árunév, vagy épp olvashatatlanul kis betűkkel kéne kiírni.
2/13 anonim válasza:
Igen. Bár kb kéthavonta 1x vásárolok, akkor se nézem a blokkot... minek? Úgyis látom a csipogón amikor beolvasom
3/13 anonim válasza:
Vannak olyan kis boltok, aminek a blokkján semmi nincs feltüntetve a tételeknél, és az is el van fogadva hivatalosan. Rövidíteni szerintem más hiparmarket is szokott, és ki lehet szerintem következtetni, hogy melyik termék melyik, ha a rövidítésből nem jössz rá elsőnek.
4/13 anonim válasza:
Az ember tudja azért, hogy mit vesz, ki lehet következtetni. Oké, ha veszel valami olyan terméket, amit még eddig soha, akkor lehet a blokkot látva nem is jut eszedbe hirtelen, hogy még is az a rövidítés mit takar, főleg ha a márka is ismeretlen neked, de aztán kizárásos alapon rájössz. Azért a rövidítések általában elég értelmesek, ha tudod a termékek nevét, amiket vettél, akkor nem kéne hogy nagy fejtörést okozzon.
7/13 A kérdező kommentje:
Mondok 1 példát, mi lehet ez?
- WIL KTR3 HYB +5CRT
Persze csak pontos márkanév és kiszerelés ér. Lehet írni. :o)
Komolyan, legalább a márkát írnák ki teljesen, az igazán odaférne.
nov. 30. 09:20
8/13 anonim válasza:
Wilkinson Xtreme3 Hybrid férfi borotva + 5 betét
9/13 A kérdező kommentje:
8: Wow, te aztán tudsz. Ezt hogy szűrted ki ebből? A KTR3 az Extreme3 rövidítése? Nem inkább X? Mindegy is. Azért már nem a DOS 8 karakteres korszakában vagyunk, 2024 van... :D
nov. 30. 10:38
10/13 anonim válasza:
A Wilkinson nekem is egyből beugrott, pedig nem szoktam borotvát venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!