Miért olyan nehéz spórolni?Miért van az hogy a kevesebb néha több és az olcsóbb néha drágább?

válasza:Ez még hagyján, ugyanez játszódik le nagyobb kiadások terén is, spórolni akarsz az autón, megveszed a használt szart - ráköltesz annyit a szervizre, hogy vehettél volna inkább egy újat, vagy legalábbis jobbat. A vége úgyis az lesz.
Erre mondják, hogy a “spórolós kétszer annyit költ”, mivel az olcsó, rosszabb minőségű termékek gyorsabban tönkremennek, így hamarabb kell újakat venni helyettük. Megveszed az olcsó cipőt, olyan hamar tönkremegy, hogy aztán kénytelen vagy megvenni a drágábbat, ha minőséget akarsz.
Én épp ezért nem szórakozok már ilyennel, mindenből megveszem a drágább minőségit, aztán évekig nincs velük gond és csá. Ja én kajákból sem veszek akciós holnap lejárósat, mert nem akarok romlott kajától megbetegedni, csak hogy spóroljak párszáz forintot.

válasza:Sosem spórolok az élelmiszeren úgy, hogy hamar lejárót vagy rossz minőségűt vegyek. Inkább nem veszek, kevesebbet veszek, mást veszek. Én inkább úgy igyekszem spórolni, hogy tudatosan vásárolok, nem veszek felesleges dolgokat csak azért, mert akciós, vagy épp meglátom és megtetszik, megkívánom. Cetlivel vásárolok, csak akkor térek el a felírtaktól, ha nincs valami és helyettesíteni kell.
Nagyobb kiadásoknál, mint pl. a fent írt autó, vagy hűtőszekrény, addig gyűjtögetek, míg ki nem tudom fizetni. Nem veszek fel hitelt semmire. Ha bedöglik a hűtőm pl. és két hónpaig nincs annyi pénzem, hogy újat vegyek, akkor kihúzom addig anélkül, vagy kölcsönkérek egy hűtőt, de hitelt soha. Nincs nekem annyi pénzem, hogy hitelekkel sújtsam magam.

válasza:Beszédes, hogy a példák többsége a minőségen való spórolásról szól. A minőségen tényleg nem éri meg szarakodni, de több opciód is van, mint szart olcsón, vagy jót drágán.
A legnagyobb spórolás a NEM vásárlás. Ahogy a #3-as írta: ha nincs pénz normális hűtőre, akkor nem vesz, kihúzza nélküle. Simán megoldható.
Kajára nézve: ha mondjuk drága a hús, akkor nem a leárazott csirkemell filére kell hajtani, hanem kevesebb húst enni, vagy/és az alapból olcsóbb hústermékeket preferálni - pl belsőséget, ami alapjáraton feleannyiba kerül. Ha drága a paradicsom, egyél sárgarépát, meg mittudomén.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Aki szokott venni dalszöveget,de mostanában vagy valamikor kevesebbett vett,annak mi volt az oka?
Hallgattam mostanában MZP-t, mert érdekel a programja, elképzelései. Már hallom is a szemem előtt, amint dübörgi indulattal, hogy a hatósági ár az böszmeség! A fidesz parasztvakítása. Úgy kell sporolni az étellel, ha kevesebbet eszel. Az elhízás népbetegség, a Föld...
Asrock 970 extreme 4-et néztem ki de mivel nincs IDE csatlakozó így kell vennem winyót és dvd írót is. Találtam olcsóbb alaplapot amivel spórolok 6 ezret és van IDE csatlakozója így spórolok 17 ezret a winyóval és dvd íróval is. Szóval egy : Alaplapról lenne szó,...
Hogy minél kevesebb időt kelljen a konyhában tölteni a főzéssel? Ötletek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!