Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire figyelsz oda, hogy...

Mennyire figyelsz oda, hogy milyen kenyeret veszel? Miért egyre drágább a kenyér?

Figyelt kérdés
Nagyon sokáig megvettem pl. az olcsó sparos kenyeret,minden mindegy alapon,csak éppen a minőséggel nem voltam megelégedve.Most már megnézem mit veszek,de ha valami normálisabb,különlegesebb kenyeret veszek,rögtön 2-300 Ft fél kiló kenyér.Miért egyre drágább a kenyér,miért kell silány minőségű kenyeret gyártani ?
2019. aug. 10. 10:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nézheted te azt akármeddig, a silány mimőségű pont ugyanúgy néz ki, mint a jó. Ráadásul az ár se jelent semmit, szal lutri. Én ugyanazon cég ugyanazon termékét szoktam venni, és még így se mindig azonos a minőség. Sütni kellene, de lusta vagyok😕
2019. aug. 10. 11:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Jó kenyér recept jöhet
2019. aug. 10. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Azért drágul, mert drágulnak az alapanyagok és a munkaerő az előállításához.

+ Ezen az áron is ugyanannyian megveszik...

2019. aug. 10. 12:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Cukorbeteg vagyok, tehát nem mindegy, hogy mit veszek. Mivel kevés kenyeret ehetek (félkiló elég egy hétre) így nem érdekel az ára.

Családnak pékségben veszem a kovászos kenyeret, félbarnát (vagy korpást), mert azt szeretik. Multiknál soha nem vennék kenyeret, inkább sütnék.

Egyébként sütöttem már itthon kenyeret, ha beleszámolod a minőségi alapanyagot, a ráfordított idődet (a beszerzésre fordítottat is!), az áramot/gázt, nem nagyon jössz ki olcsóbban, legfeljebb tudod, hogy mit eszel.

2019. aug. 10. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
67%
Nem veszek kenyeret.
2019. aug. 10. 12:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem veszem, hanem sütöm. 4 naponta 1,5 kiló lisztből.
2019. aug. 10. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 Noblesse Oblige ***** válasza:

Mi már régóta saját kenyeret sütünk. A legközelebbi pékségben is 400 ft a sima fehérkenyér és minőségben is kritikus...

Ennyiből mi korpás, rozsos, lenmagos verziót sütünk otthon.


Az is igaz, hogy nekem fél évbe telt mire az első olyan kenyeret letettem az asztalra, amire büszke lehettem (olyan volt mint ahogy a nagykönyvben meg van írva, lukacsos, kívül ropogós, belül puha, jól szelhető).

2019. aug. 10. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!