Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sütni való hurka és kolbász...

Sütni való hurka és kolbász meddig áll el a hűtőben? Kibír 5 napot fagyasztás nélkül?

Figyelt kérdés
Akarok hurkát és kolbászt csinálni, most vennék többfélét, mindegyiknek a felét csinálnám meg előre próbaképpen hogy melyik a jobb, és a legjobbat 5 nap múlva csinálnám meg (családi eseményre kizárólag csak a legjobbat akarom vinni).
2020. szept. 28. 11:01
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

Ahh dehogy all el! Meg ha hazi lenne, talan...de a bolti nem hiszem. Ha csak nem vakumos. Nezd meg a fogyaszthatosagi datumot mielott megveszed.


Vagy fagyaszd le a felet es majd olvaszd ki a 4.napon.

2020. szept. 28. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
Persze, simán kibír annyit.
2020. szept. 28. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

A friss hurka a készítés utáni második, esetleg harmadik napon még fogyasztható, utána nagy eséllyel megromlott.


Két lehetöséged van, vagy mindegyik fajtából egy-egy kis darabot készítesz el most, és a többit fagyasztod, vagy mindegyiket lefagyasztod és csak egy-egy fajtát sütsz meg egy-egy napon.


Szerintem az elsö a jobb megoldás, mert ott direkt össze lehet öket hasonlítani, ha egymás után öt napig eszel disznótorost, a 4-5 napon már semelyikre sem lesz kedved.

2020. szept. 28. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Es akkor 5 napig hurkan elsz??6.


1, max ket nap alatt is meg lehet kóstolni. Felirod, melyiket hova tetted, ha tepsiben sutod.


En nem biznek az 5 napban. Nincs fagyasztod?

2020. szept. 28. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem . Fagyaszd le vagy max 2 nap után süssd ki ...
2020. szept. 28. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippeket! Maradok a fagyasztásnál végül.


Nem fogok 5 napig hurkán és kolbászon élni :) Az a helyzet, hogy évek óta nem csináltam és most a helyzet úgy kívánja meg, hogy előre bevásároljak többfélét, egy-egy pici adagot ma csinálok mindegyikből, hogy megtudjam, melyik a legfinomabb, holnaptól folytatom a szokásos változatos főzést, a többi hurka-kolbász pedig a fagyóban vár és 5 nap múlva a családi eseményre megcsinálom a legjobbat. A maradék hurka-kolbászt pedig a következő pár hónapban szép lassacskán megcsinálgatom majd.


Ment mindenkinek a zöld pipa!

2020. szept. 28. 13:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!