Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A konzerves halakban is benne...

A konzerves halakban is benne vannak a vitaminok és az egyéb egészséges anyagok, vagy azok csak a friss halakban lelhetők fel?

Figyelt kérdés
Csak érdekelne, hogy a konzerv halfogyasztásnak ebből a szempontból van e értelme.

nov. 17. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Erről jut eszembe:

A magyarok halfogyasztási statisztikájába vajon beleszámolják a konzervhal fogyasztást?

nov. 17. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

Első válaszolónak:


Nem hiszem, hogy olyan sok halkonzerv fogyna Magyarországon, hogy ez számottevő növekedést jelenthetne. A tonhalkonzerv talán a legtipikusabb ilyen termék, de az átlag magyar fogyasztó pénztárcájához még az is túl drága szerintem. Még az olcsóbbik fajta is, nem hogy a drágább, minőségi olívaolajat meg fenntartható gazdálkodásból származó halhúst tartalmazó konzerv is.

nov. 17. 15:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
76%
Én is akkor tankolok fel 10-20 db szardíniakonzervet amikor leárazzák 180-230 Ft-ra.
nov. 17. 15:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
16%
A konzerv halaknak szerintem inkább csak gasztronómiai/élvezeti értéke van.
nov. 17. 15:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
83%

4-es vagyok, folytatom

A halakban levő vitaminok a konzerválás során nagyrészt megsemmisülnek, viszont az Omega3 és Omega6, a telítetlen zsírsavtartalom – és ezzel együtt annak a szervezetre kifejtett kedvező hatása – alapvetően nem csökken.

nov. 17. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
A halat nem a vitamintartalma miatt fogyasztjuk,hanem a magas fehérjetartalma miatt elsősorban.Ugyanakkor a szardínia az egyik legjobb omega 3 zsírsavforrás (a tonhalban is van,de sokkal kevesebb),ami ugyanúgy megtalàlható a konzervben.Konzerválás soràn elsősorban a C-vitamin semmisül meg,meg nèmi B-vitamin,de a húsokban eleve nincs C-vitamin.Egyèl mellé 1 paradicsomot,vagy mèg jobb,ha tonhalsalátát csinálsz.
nov. 21. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!