Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mennyire egészségtelen a...

Mennyire egészségtelen a konzerves készétel (pl konzerv lecsó)?

Figyelt kérdés
Egészségtelen, ha mindennap eszek ilyet?

2021. júl. 3. 18:41
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
22%
Tartósítószerek miatt biztosan egészségtelenebb mint egy frissen elkészített lecsó. De feltételezem, hogy még így is egészségesebb mint egy kosár KFC csirkeszárny vagy egy adag chicken mcnuggets.
2021. júl. 3. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Jó esetben a hőkezelés tartósítja a konzervet és nincs benne tartósítószer.
2021. júl. 3. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

1-es: a kapható készételekben nincs tartósítószer, kizárólag a megfelelö elkészítési technológia és a hökezelés az, ami miatt elállnak.

Kérdezö: ha néha eszel, attól nem lesz bajod, de csak ezeken élni nem túl egészséges, a legtöbb túl zsíros meg nem túl jó minöségü alapanyagokból áll.

2021. júl. 3. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/17 anonim ***** válasza:
7%

A legátlagosabb konzerv lecsó:

[link]

Leírásban ott szerepel feketén fehéren a nátrium-nitrit, ami márpedig egy tartósító szer.

Nátrium-nitrit hatása:

"A húsok esetében nem maga a nitrit a rákkeltő, hanem a nitrozaminok és feltehetően csak a magas hőfokon kezelt nitrites húsok rákkeltőek: nem kell tehát félnünk a nitrites húsoktól, ha nyersen fogyasztjuk vagy nem sütjük nagyon meg őket. Ha mégis aggódunk, akkor válasszunk nitráttal (E251-252) és ne nitrittel tartósítottat vagy tartósítószer nélküli húsféléket."

Ma is tanultatok valamit.

2021. júl. 3. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nem ezen akarok élni, csak szeretem az ízét és szívesen eszek ilyet is, a rendes ételek mellett.
2021. júl. 3. 19:39
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
En 20 eve eszek heti 3x globus babgulyas konzervet, imadom, es még mindig élek. Semmivel nem egeszsegtelenebb mint 3 liter tocsogo olajban rantottbust sutni.
2021. júl. 3. 20:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/17 anonim ***** válasza:
90%

4-es: A válaszod erösen csúsztat, és téves, a nátrium-nitrit a kolbászban van, régebben pácsó, salátromsó néven volt ismert, gyakorlatilag minden tartós húskészítmény tartalmazza: kolbászok, szalámik, sonkák, szalonnák.

Viszont ez nem a konzerv tartósítására szolgál, ha a lecsó húsmentes lenne, csak zöldségekböl, akkor nem tartalmazná a konzerv.

Ha megnézed a következö linket, akkor láthatod, hogy ennél nem szerepel semmiféle tartósítószer.

[link]

2021. júl. 3. 20:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 anonim ***** válasza:
12%
Mivel a legtöbb konzerv készétel (pacalpörkölt, sólet pácolt marhahússal, babfőzelék házikolbásszal, zöldborsófőzelék pörkölttel, lencsefőzelék sertéshússal, stb stb stb milliót felsorolhatnék) tartalmaz húst, és minek után te is azt állítod a húsokat ezzel az anyaggal tartósítják, így nem értem a vita okát. A legtöbben van tartósítószer, és számos kutatás alátámasztja az anyag káros hatását. Tehát a legtöbb készétel igenis káros, egy elhanyagolható százaléka pedig nem. Ennyi.
2021. júl. 3. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/17 anonim ***** válasza:
20%
Igazságon nem változtat ez a vad leszavazó hadjárat. ;)
2021. júl. 3. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, hogy mennyire egészséges, vagy egészségtelen a konzervlecsó, mert életemben nem vettem, de legalább nyáron, a szezonjában egyél frisset!

Biztos több hasznos anyag van benne, mint egy konzervben!

2021. júl. 3. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!