Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Egy kenyér glikémiás indexe...

Egy kenyér glikémiás indexe hány százalékkal csökken pirítás során?

Figyelt kérdés

2022. febr. 3. 12:02
 1/3 anonim ***** válasza:
63%
csökken? CSak a víz párolog ki belőle, nem?
2022. febr. 3. 12:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy az emészthetősége javul.
2022. febr. 3. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
93%

Tessék (1-es voltam), ez is alátámasztja...

[link]


"Én pedig komolyan kérdem: ki és mikor találta ki azt, hogy a pirítós jobb, mint a sima kenyér?


Mitől lenne vajon jobb? Pirítva kevésbé hizlal? Esetleg elillan belőle a szénhidrát és sikítva menekül belőle a glutén? Milyen anyagok vesznek ki belőle sütés hatására?


Ismeritek a klasszikus beugratós kérdést, hogy melyik nehezebb: 1 kg toll vagy 1 kg fém ?

És akkor rögvest tegyük is fel a még tutibb 1 millió forintos kérdést: melyikben van több kalória, 10 dkg kenyérben vagy 10 dkg szárított kenyérben?


A fogyókúrás mintaétrendeket rágcsáló örök diétázók most azonnal rávágják, hogy a pirítósban. Holott ez tévedés!


A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a pirítós tápanyagértéke megegyezik a friss kenyérével, és ugyanúgy hizlal is. Kétségtelenül gyomorkímélőbb, és a pirítás hatására veszít is a súlyából, de mindössze ennyi.


A fehér kenyér se simán, se pirítva nem jó választás, ha diétázol: glikémiás indexe mindkettőnek magas, vagyis a vércukorszintedet mindkét verzió meg fogja dobni."

2022. febr. 3. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!