Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Sima hűtőben a nyers csirkemel...

Sima hűtőben a nyers csirkemell kb hány napig áll el?

Figyelt kérdés
2022. máj. 17. 17:58
 1/9 A kérdező kommentje:
Fűszerezetlenül és úgy, hogy frissen lett véve, amjd fagyasztva pár napig. A fagyasztóból kivéve lett a sima hűtőbe rakva. Úgy mikor romlik meg vajon?
2022. máj. 17. 17:59
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban attól függ, hogy mennyire volt friss amikor vetted. Ha fagyasztottat és föl engedted akkor mielőbb használd fel. Ha szaga van és nyákos akkor meg inkább ne!

Valamennyit segít a dolgon ha be pácolod olajba és fűszerekbe, akkor még egy két napig tarthatod, de sót csak Közvetlenül a sütés előtt vagy alatta tegyél rá.

2022. máj. 17. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Max két nap után felhasználnám.

Utána két napig mint készétel mégbiztos jó.

2022. máj. 17. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
90%
2-3 nap, attól függően, boltban mennyit állt.
2022. máj. 17. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
84%
Ha mar egyszer le volt fagyasztva es kiolvadt, nem celszeru sokaig tarolgatni. En meg aznap felhasznalnam, amikor kiolvadt, masnap biztos nem.
2022. máj. 17. 19:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
69%
Ha fagyasztott volt, akkor max. 24 óráig tárolnám nyersen.
2022. máj. 17. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
73%

Ha a hűtő 1-2, max 3 fokon hűt, akkor a csirkemellnek a "szavideje" vágástól számítva 1 hét. Ez az egész bolygón így van.

Egyébként ez egy biztonsági időtartam, 1-2 fokon még 1-2 nap benne van az 1 héten felül, amíg felhasználható.


Viszont vágástól számítva régebben is volt vagy 2 nap, mire a boltba került, (logisztikától függően) manapság meg mikor azt se tudják, honnan szerezzék be, egyre gyakrabban előfordul, hogy 3, akár 4 nap is eltelik, mire a boltba ér.

Ott még áll 1 napig, mire a vevő megveszi, ráadásul a vevő hazafelé nem tudja betartani a hűtési láncot.

Úgyhogy mire bekerül egy átlag hús egy átlag hűtőbe, könnyen lehet, hogy 2-3 nap marad a szavidejéből.


A fagyasztás ezt nyilván kitolja, viszont a felengedés után, a sejtroncsolódás miatt , gyorsabban romlik meg a hús.


És még egy csavar a történetben!

Nem mondom, hogy jellemző, de tény, hogy volt már ilyen, (Magyarország legnagyobb baromfi beszállítójáról beszélek)

előhűtöttként adtak el fagyasztott, majd kiolvasztott csirkemellet!

Igaz, hogy gyorsfagyasztással volt lefagyasztva, ami kevésbé roncsol, de ez nyilván nem mentség, és nem lehet magyarázat.


Akadozik a baromfi beszerzése az országban, ezért fordulnak elő ilyenek. Amikor be tudják szerezni, vesznek amennyit csak tudnak. És lefagyasztják.

Szóval amit egy átlag vevő megvesz előhűtöttként, az lehet, hogy 1-2 hónapig már le volt fagyasztva! És erről még a bolt se tud, ami beszerzi az árut.

Ilyen világot élünk...


Na és akkor egy ilyen csirkemellet fagyassz le otthon még egyszer, olvaszd ki még egyszer... nem is folytatom.. :/

2022. máj. 18. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Ha egyszer már le volt fagyasztva, én inkább órákban mérném, nem napokban. Úgy veszel elő a fagyazstóból, hogy mire kiengedett,mfel tudjam használni.
2022. máj. 19. 22:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
8, De ha mondjuk a fagyasztóból a hűtőbe teszed ki fagyosan, akkor a felengedési ideje is egy-másfél nap. Szóval, mondhatni, eláll két napig. :)
2022. máj. 19. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!