Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mitől lesz olyan fényes és...

XmateisterX kérdése:

Mitől lesz olyan fényes és finom a menzás üres tészta?

Figyelt kérdés
Elégé fontos és sürgős.A válaszokat előre is köszönöm.

2022. júl. 31. 19:10
 1/9 anonim válasza:
74%
Hátha szerinted az finom akkor nem ettel meg normalis tesztat, menzas voltam 8.ig de kozelebe se ert anyam foztjehez kepest barmi
2022. júl. 31. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a menzás is ilyen-e, de édesanyám mindig egy kevés olajat önt a leszûrt tésztára (a galuskára is), és összekeveri vele. Így nem tapad össze.
2022. júl. 31. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A megfött tésztát szüröben addog öblíted hideg vízzel, amíg lehül és minden darab teljesen külön áll, utána pedig összekevered böven adagolt olajjal.
2022. júl. 31. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
76%

Üresen semelyik menzán nem adnak tésztát..


Amúgy meg az olaj egy gasztromerénylet a tészta ellen. Nem tud rátapadni a finom szósz, lecsúszik róla....

2022. júl. 31. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
88%
Ebben igazad van, ahogy az öblítés is az, de a kérdezö éppen ezt a borzalmat akarja elérni.
2022. júl. 31. 20:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
4# 13 évnyi menzán és legalább 5 beszállítón vagyok túl, egyedül a milánói makarónit adtak egybe, minden más fogásnál csak rátették a szószt/ragut/darálékot a tésztára.
2022. júl. 31. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
71%

jó sok olajtól, mit főzés után öntenek rá hogy ne ragadjon össze

meg túl is sózzák

2022. júl. 31. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

4-es, igazán szakmai hozzászólás volt, gratulálok...

Menzán , tésztát, kizárólag "üresen", és rá szórt feltéttel adhatnak, ez végül is csak vagy 5 évtizedes élelmiszer biztonsági szabály, ami már a köjál idejében is így működött, és azóta sem változott.

Továbbá léteznek a világban szószos tésztákon kívül másfélék is, megnézném, hogy kezelsz zsiradék nélkül mondjuk egy dió, vagy mákos tésztát, ahol pont a zsiradékkal lehet megoldani azt, hogy a feltét rátapadjon a tésztára!


Mint ahogy az öblítés elhagyása sem összeegyeztethető se egy menzás , akár több száz adagos mennyiséggel, se annak a kezelhetőségével, vagy több órán keresztül tartó melegen tartásával!

Rendelésre, pár adagonként elkészített, mártásos tésztáknál, egy ala-carte étteremben ez talán működik, mert a tészta felületére tapadt keményítő is sűrít a szószon, ezért használnak a szószokhoz a tészta főzővizéből is.


És pont ezért kell ezt a folyamatot minden lehető módon elkerülni egy menzán, mert az a keményítő utána is dolgozik, és fél óra múlva egy kitálalhatatlan, ehetetlen, vághatóan kemény tömbbé állna össze az egész étel, ha nem lenne leöblítve, és leolajozva.


További szakmai sikereket kívánok!

2022. aug. 1. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Izlesrol vitatkozni olyan kár. Neki a menzás tészta ízlik, másnak meg nem. Ennyi. Teljesen felesleges minősíteni, hiszen az ízlést nem is lehet.


Kerdezo, olaj.

2022. aug. 1. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!