Mitől lesz olyan fényes és finom a menzás üres tészta?
Üresen semelyik menzán nem adnak tésztát..
Amúgy meg az olaj egy gasztromerénylet a tészta ellen. Nem tud rátapadni a finom szósz, lecsúszik róla....
jó sok olajtól, mit főzés után öntenek rá hogy ne ragadjon össze
meg túl is sózzák
4-es, igazán szakmai hozzászólás volt, gratulálok...
Menzán , tésztát, kizárólag "üresen", és rá szórt feltéttel adhatnak, ez végül is csak vagy 5 évtizedes élelmiszer biztonsági szabály, ami már a köjál idejében is így működött, és azóta sem változott.
Továbbá léteznek a világban szószos tésztákon kívül másfélék is, megnézném, hogy kezelsz zsiradék nélkül mondjuk egy dió, vagy mákos tésztát, ahol pont a zsiradékkal lehet megoldani azt, hogy a feltét rátapadjon a tésztára!
Mint ahogy az öblítés elhagyása sem összeegyeztethető se egy menzás , akár több száz adagos mennyiséggel, se annak a kezelhetőségével, vagy több órán keresztül tartó melegen tartásával!
Rendelésre, pár adagonként elkészített, mártásos tésztáknál, egy ala-carte étteremben ez talán működik, mert a tészta felületére tapadt keményítő is sűrít a szószon, ezért használnak a szószokhoz a tészta főzővizéből is.
És pont ezért kell ezt a folyamatot minden lehető módon elkerülni egy menzán, mert az a keményítő utána is dolgozik, és fél óra múlva egy kitálalhatatlan, ehetetlen, vághatóan kemény tömbbé állna össze az egész étel, ha nem lenne leöblítve, és leolajozva.
További szakmai sikereket kívánok!
Izlesrol vitatkozni olyan kár. Neki a menzás tészta ízlik, másnak meg nem. Ennyi. Teljesen felesleges minősíteni, hiszen az ízlést nem is lehet.
Kerdezo, olaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!