Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért fontos a melegétel?

Miért fontos a melegétel?

Figyelt kérdés

2023. máj. 25. 05:13
 1/9 anonim ***** válasza:
16%
Mert sok ételt csak hőkezeléssel lehet fogyasztani. Hús, zöldségek, stb. Hidegkaján is eléldegélnél, de a szervezeted nem köszönné meg.
2023. máj. 25. 05:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Nem fontos a melegétel. A hideg is tökéletes. Valóban van olyan, amit csak hőkezelés után lehet fogyasztani, de egyrészt ezeket is lehet hidegen -már ha q hőmérsékletre akar utalni a meleg étel- másrészt nem kötelező őket fogyasztani. Nyers koszton is lehet élni, ennél annyi a probléma, hogy nagyon nehéz minden szükséges tápanyagot bevinni a szervezetbe, plusz megterhelobb az emesztes is, mint a főzött/sütött ételek esetén
2023. máj. 25. 06:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Biológia szempontból nem az a fontos, hogy melegen együk. A sütés-főzés egyfajta „előemésztés”. De azért azt is meg kell említeni, hogy az étkezés minőségéhez nem csak a kiváló alapanyagokból összeállított táplálék a fontos, de minden érzékszervünk meghálálja az ingereket. A hideg vagy kihűlt étel illata kevésbé intenzív. Emellett a látványnak is szerepe van.

Ezek előkészítik testünket biológiai szempontból és mentálisan is.

2023. máj. 25. 07:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
24%

Semmi szükség a fött/meleg ételre, ez nem a természetes tápláléka az embernek, érthetö okokból.

AZ sem igaz, hogy van olyan étel, amit másként nem tudna megemészteni, a fözés feltalálása elött is ettek mindent az ösemberek - húst is, csak megvárták, amíg elkezdett bomlani. (És nem, nem kaptak ételmérgezést!)


Az egyedüli ok, amiért a fött ételnek elönye van, hogy így többféleképpen lehet azonos alapanyagokból különbözö fogásokat készíteni, mert ízben is sokkal változatosabb lesz, azaz többet meg lehet belöle enni.

2023. máj. 25. 07:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
48%
Könnyebben emészthető\tartalmasabb, ráadásul vannak alapanyagok amiknek hőkezelésre jönnek ki előnyös tulajdonságaik. (pl: paradicsomnak főtten jobb a rákellenes hatása mint nyersen. A likopinnak szüksége van a hőkezelésre hogy hatékonyabb legyen)
2023. máj. 25. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
7%
Jó akkor ha nincs igazam 1-ben akkor egyétek a nyers húst, a tojást igyátok meg nyersen, mellé egy kis burgonyát rágcsáljatok el. Én meg eszem ezeket főzve, és megnézzük ki kap hamarabb szalmonellát például. Na ki van benne?
2023. máj. 25. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
83%

Részemről az ok, hogy egész életemben ehhez voltam szokva, lehetőleg ebédre.

Ha ez kimarad valamiért, tömködhetem magamba egész nap a szendvicseket, gyümölcsöket, nincs jóllakottság érzésem.

2023. máj. 25. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
84%
Hat rengeteg egeszseges zoldseget nem nyersen eszel, itt kezdodik.
2023. máj. 25. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 Juliusz48 ***** válasza:
100%
Az az étel amit ma fogyasztunk köszönő viszonyban sincs azzal, amit eleink ettek, hisz a törzsfejlődésnek csak egy bizonyos ideje után kezdtek el valamilyen hőkezelést. A majmokat ma sem zavarja, ha nyes kaján kell élni.
2023. máj. 31. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!