Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért finomabb otthon a sült...

Miért finomabb otthon a sült krumpli zsírban sütve mint olajban?

Figyelt kérdés
2023. máj. 29. 21:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
19%
mert az otthoni étel mindig finombabb
2023. máj. 29. 22:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim válasza:
30%
Én nem ugrok annyira az olajban sültekért...,persze jöhet hogy a zsíros milyen egészségtelen stb ... De tény hogy az otthoni, zsírban sütött krumpli a legjobb! 😁
2023. máj. 29. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
35%
Amiért a zsíros kenyér is finomabb, mint az olajos kenyér.
2023. máj. 29. 22:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

Ízlés dolga, mert a friss olajban sült krumpli nagyon jó ízt kap, viszont a friss szupermarketes zsírban fekaszagú lesz néha.


Viszont az állati zsírban sütés sokkal egészségesebb, mert kevesebb méreganyag képződik sütés közben a telítettebb szénláncok miatt. Olaj helyett ezért egészségesebb sütőmargarint használni, ami persze költségesebb.


A zsírnak óriási gyakorlati előnye, hogy nem romlik meg a krumpli és tészta sütésétől. Szakszerű használatánál gyakorlatilag cserélni se kell, csak pótolni, mégse lesz rossz az étel íze a későbbi sütéseknél. Én csak akkor cserélem, amikor a sok rántott hústól úgy beszennyeződik, hogy már az esetleges krumplisütés se tisztítaná le.

2023. máj. 29. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Egyszer amúgy kacsazsírban sütöttem ami a sült kacsa után megmaradt. :D Na az nagyon nem jött be.
2023. máj. 29. 22:26
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

8: Igazad van a valaszokban, ment sorban a felpontozás.

Kruger-Dunning hatás nagyon erős az Étel/Ital szekcióban általában, evéshez mindenki ért alapon.

2023. máj. 30. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 NTBS ***** válasza:
62%
Mert jobb a zsír mint az olaj.
2023. máj. 30. 07:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez megszokás kérdése, az íz egy relatív dolog.


A zsír íze inteznívebb, amit vagy szeretsz vagy nem. Aki nincs hozzászokva, annak kellemetlen is lehet.


Az olaj semlegesebb, ízesíteni kell mellé, de van akinek egy praktikusabb módszer, jobban képes machinálni az ízekkel.



Szerintem egyébként az objektív kulcs itt a krumpli típusa és a hőfok.


Van krumpliból is főzni meg sütni való, kásásabb, roppanósabb, és van olyan amiből az istennek nem lesz jó sültkrumpli. Ezért van, hogy nagy multik perlik a gazdákat, mert azok copyrightolt kumplit termesztenek.


Illetve ha hideg az amiben sütöd, vagy túl sok a krumpli benne és lehűti, az szottyos krumplit jelent, mindegy milyen zsiradék az.

2023. máj. 30. 09:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
15%
Mert a zsír finomabb, mint az olaj.
2023. máj. 30. 10:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
15%
jobbaz úgy
2023. máj. 30. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!