Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Vettem egy vákuumos leves...

Vettem egy vákuumos leves marhahúst. Betettem a hűtőbe, de 6 napja lejárt. Megcsináltam, lehet tőle bajom?

Figyelt kérdés

Kicsit már volt bukéja, mintha nem marha hanem bírka lenne, kicsit ragacsos volt. De nincs pénzem másikat venni.


Káros az egészségre?



#leves #hús #marhahús #kicsit büdös
okt. 25. 16:01
1 2 3
 11/21 Katona Dius ***** válasza:
100%
Azt hittem ilyen kínai leves. Ha rendes tálcás hús és büdös, akkor nem ajánlott megfőzni/enni.
okt. 25. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Elöször is írtam, hogy nem a baktériumokkal van baj, hanem amoit kiválasztottak mérgeket.

Másodszor az érlelés teljesen más eljárás.

De ha neked megér egy masszív ételergezést a dolog, akkor edd meg, csak utána ne legyél meglepödve, ha bajod lesz. (És adott esetben akár évekig is tart, mire teljesen meggyógyulsz.)

okt. 25. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/21 anonim ***** válasza:
a "fogyasztható" feliratosoknál nagyon minimálisat lehet csak ráhagyni, nem az mint a minőségét megőrzi kategória. valaki itt mindig azt írta ha szagra, ízre oké akkor lehet próbálkozni, de ha már te is azt írod hogy bukéja van akkor nyilvánvaló hogy veszélyes próbálkozni. ha nem trollkérdés tudd elengedni minthogy tényleg komolyabb bajod legyen tőle -te is megbánnád utólag
okt. 25. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/21 anonim ***** válasza:
Húsokkal nem játszunk. Egy Clostridium difficile vagy Campylobacter fertőzés például egy év alatt gyógyul, megfelelő és nagyon sok antibiotikum kezeléssel. Egy doboz árából veszel egy fél kg friss húst és ez lesz a tanulópénz, hogy húst fagyasztunk vagy elkészítjük lejárat előtt.
okt. 25. 19:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/21 anonim ***** válasza:
egy sima szalmonella is van akit úgy kicsinál hogy egy életre megjegyzi
okt. 25. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
egyed csak finom lesz, kis borsot szórjál rá
okt. 26. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/21 A kérdező kommentje:

16. Jelentettelek mert hülye vagy és primitív.

15. A szalmonella rosszul hőkezelt és nem megfelelően tárolt élelmiszereknél gyakori.

14. A Clostrídium difficile hosszú antibiotikumos kezelés után alakulhat ki a bélbdn, és olyan baktérium ami kis mennyiségben jelen van a szervezet ben.

A Campylobacter leginkább szintén nyers tej és hústól kapható el.

Én több órát főztem. Ezt a Clostrídium - botulinum se éli túl.

Egy húsbefőttes posztban pont ezt írták, ha esetleg botulizmus gyanús fel kell forralni.

Belementek abba is, látható e ez vagy sem.


I

okt. 28. 17:41
 18/21 anonim ***** válasza:
ha már tudtad hogy ígyis-úgyis meg fogod enni, kár volt kiírni a kérdést, csak hogy beleállj mindenkibe aki óvni akart
okt. 28. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/21 A kérdező kommentje:

18. Nem álltam bele, hanem utánaneztem a válszokban olvasottaknak...

Igen kénytelen voltam megenni, mert nem volt más.

okt. 28. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:
De az elkészített leves lehet kicsit kockázatos, ha már 6 napja lejárt a hús. Az elavult hús fogyasztása emésztőrendszeri problémákat okozhat, különösen ha a hús már megváltozott állagú és szagú. Jobb biztonságosan járni az ilyen helyzetekben, inkább ne fogyaszd el a levest. Ha nem vagy biztos az étel minőségében, jobb nem kockáztatni az egészségedet. Talán van más alternatíva, amit ehetsz, amíg sikerül beszerezned friss húst
nov. 1. 15:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!