Vettem egy vákuumos leves marhahúst. Betettem a hűtőbe, de 6 napja lejárt. Megcsináltam, lehet tőle bajom?
Kicsit már volt bukéja, mintha nem marha hanem bírka lenne, kicsit ragacsos volt. De nincs pénzem másikat venni.
Káros az egészségre?
Elöször is írtam, hogy nem a baktériumokkal van baj, hanem amoit kiválasztottak mérgeket.
Másodszor az érlelés teljesen más eljárás.
De ha neked megér egy masszív ételergezést a dolog, akkor edd meg, csak utána ne legyél meglepödve, ha bajod lesz. (És adott esetben akár évekig is tart, mire teljesen meggyógyulsz.)
16. Jelentettelek mert hülye vagy és primitív.
15. A szalmonella rosszul hőkezelt és nem megfelelően tárolt élelmiszereknél gyakori.
14. A Clostrídium difficile hosszú antibiotikumos kezelés után alakulhat ki a bélbdn, és olyan baktérium ami kis mennyiségben jelen van a szervezet ben.
A Campylobacter leginkább szintén nyers tej és hústól kapható el.
Én több órát főztem. Ezt a Clostrídium - botulinum se éli túl.
Egy húsbefőttes posztban pont ezt írták, ha esetleg botulizmus gyanús fel kell forralni.
Belementek abba is, látható e ez vagy sem.
I
18. Nem álltam bele, hanem utánaneztem a válszokban olvasottaknak...
Igen kénytelen voltam megenni, mert nem volt más.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!