Miért lett nagyon drága a táblás csoki? Régebben 300-400 forint körül voltak, most a legolcsóbb is 485. A jobb minőségű 100 grammosok pedig kb. 700-800.
a nagyobb kiszerésű csokikat [200+ grammos] inkább hagyjuk is...1600-1700 körül. Pedig nem is olyan régen 1000 körül voltak, sőt akciósan 800-860 volt, még emlékszem is, ez kevesebb mint két éve volt.
Mi történt azóta, hogy ennyire drasztikusan megemelkedtek az árak?
Emlékszem volt is balhé abból, hogy a ghánaiak mondták, hogy többet nem szállítanak Svájcba, de úgy en bloc Európába kakaóbabot. Na most, Ghána egymaga akarja előállítani a saját csokiját, miközben a világ kakaóbabtermelésének az ötödéért, inkább negyedéért felel.
A svájciak az elefántcsontpartiakhoz fordultak 2024-ben, akik a kakaóbabtermelés negyedét állítják elő. De Elefántcsontpart is megszüntette a közvetlen exportot Európába 2024-ben.
Ennek lehet köze a dráguláshoz? Vagy mi történt már megint? Az orbáni infláció szökött az egekbe?

ami most 485, az régebben 230-250 volt. Azt hittem leesik...
Anyway, nem 458, hanem 485. Ez azért hatalmas öngól.
Ne akarj engem kioktatni, ha az alapvető dolgok átlátása nem megy.
Nem hasonlítunk össze egy saját márkás csokit egy oreos milkával!

Nem én írtam, te írtad:
"Régebben 300-400 forint körül voltak, most a legolcsóbb is 485."
Még ha el is írtam a 485-öt, ez akkor sem a duplája!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!