Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szombaton főtt gombás sertéspö...

Szombaton főtt gombás sertéspörit megennétek még?

Figyelt kérdés

Az az igazság, én nem merem... Egyszer egy étteremben erdei gombás húst ettem. Egész éjjel beteg voltam,majdnem mentő vitt el..

Konzerv gomba van rajta valószínűleg (Húgom főzte,ők csak olyat használnak). Maximum zöldségbolti csiperke.


máj. 5. 09:01
1 2
 1/15 anonim válasza:
100%
szombaton főtt, hétfőn még szerintem semmi baja nincs, ha rendesen hűtve volt
máj. 5. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha idöközben hütöben volt és nincs belekeverve tészta, akkor semmi baja.
máj. 5. 09:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
igen
máj. 5. 10:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha végig hűtőben volt, akkor ma még jó. Holnap már én sem enném meg.
máj. 5. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Még holnap is megenném . Semmi baja, ha hűtőben volt .
máj. 5. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
88%
Ha végig hűtve volt, akkor forralás után igen.
máj. 5. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
87%
Kicsit túlgondolt az egész...
máj. 5. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

7!


Aha,persze. Voltál már gombamérgezés gyanús? Nem vicces dolog..



Ráadásul 1 nap után a jó gomba is elkezd bomlani az ételben,és olyan anyagok termelődnek benne kisebb mennyiségben,mintha mérgező lenne.

máj. 5. 11:37
 9/15 A kérdező kommentje:

"A gomba nagyon kényes élelmiszer, a legrövidebb ideig eltartható ételek közé tartozik. Nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, ha ezt az időtartamot túllépjük. Mielőtt gombát főzünk, gondoljuk át, hogy el tudjuk-e fogyasztani aznap, ha nem, jobb, ha inkább kisebb mennyiségben készítjük el. Tovább növeli az ételmérgezés kockázatát, ha huzamosabb ideig szoba hőmérsékleten marad, ekkor ugyanis gyorsan szaporodni kezdenek benne a baktériumok. A gomba a fehérje-összetétele miatt talán a legveszélyesebb az összes élelmiszer közül felmelegítve. Az újabb hőkezelés könnyen erős gyomorpanaszokat okozhat. "


[link]

máj. 5. 11:39
 10/15 anonim válasza:
100%
értem az aggódásod, de a hetven éves anyósom egy hétig eszi az ilyeneket és még hasmenése sincs. ha nem szeretnéd megenni, ne edd, ilyen egyszerű, de ezek nagyban személyfüggő dolgok
máj. 5. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!