Szombaton főtt gombás sertéspörit megennétek még?
Az az igazság, én nem merem... Egyszer egy étteremben erdei gombás húst ettem. Egész éjjel beteg voltam,majdnem mentő vitt el..
Konzerv gomba van rajta valószínűleg (Húgom főzte,ők csak olyat használnak). Maximum zöldségbolti csiperke.




















7!
Aha,persze. Voltál már gombamérgezés gyanús? Nem vicces dolog..
Ráadásul 1 nap után a jó gomba is elkezd bomlani az ételben,és olyan anyagok termelődnek benne kisebb mennyiségben,mintha mérgező lenne.
"A gomba nagyon kényes élelmiszer, a legrövidebb ideig eltartható ételek közé tartozik. Nagyon kellemetlen tüneteket okozhat, ha ezt az időtartamot túllépjük. Mielőtt gombát főzünk, gondoljuk át, hogy el tudjuk-e fogyasztani aznap, ha nem, jobb, ha inkább kisebb mennyiségben készítjük el. Tovább növeli az ételmérgezés kockázatát, ha huzamosabb ideig szoba hőmérsékleten marad, ekkor ugyanis gyorsan szaporodni kezdenek benne a baktériumok. A gomba a fehérje-összetétele miatt talán a legveszélyesebb az összes élelmiszer közül felmelegítve. Az újabb hőkezelés könnyen erős gyomorpanaszokat okozhat. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!