Mi a hash brown magyarul?
Figyelt kérdés
Többször láttam recepteket róla de fordítóban nincs rá találat...hash barnának mondja :D. Ha jól sejtem valami lepény féle? Tócsni? A hash konkrétan mi magyarul? Szó szoros értelmében mit jelent?máj. 7. 21:55
11/17 anonim 

válasza:

5/9-es: ez nagyon nem az, leginkább a 10-es válasza a jó.
Kérdezö: Esetleg amerikai rösztinek lehetne nevezni, ha feltétlen magyar nevet akarsz neki adni, de a legtöbben így sem fogják jobban tudni, miröl van szó, még az eredeti névre rá tudnak keresni, de egy mü-magyar megnevezésre nem.
Egyébként rengeteg olyan más étel is van, aminek nincs magyar neve, az eredetit vették át és így ismeri mindenki.
12/17 anonim 

válasza:

A tócsni, lapcsánka, röszti stb. az nem ugyanez.
Nem igazán van rá külön magyar szó, ahogy sok más ételre sincs.
13/17 A kérdező kommentje:
Akkor "nem hivatalosan" lehet hívni magyarul tócsninak? Mert talán még a rösztit is kevesebben ismerik, én legalább is előbb ismertem a tócsnit majd a rösztit. :)
máj. 9. 19:14
14/17 anonim 

válasza:

Annak hívod, aminek akarod, csak az emberek többsége nem azt érti alatta, amiröl te beszélsz.
A tócsni meg a röszti sem ugyanaz, föleg, ahogy ez utóbbit a magyarok készítik, a hash brown meg még másabb.
15/17 A kérdező kommentje:
Értem, akkor hash brown marad :D.
máj. 9. 19:23
16/17 A kérdező kommentje:
Csak valami viszonítást akartam egyáltalán mire hasonlit :)
máj. 9. 19:23
17/17 anonim 

válasza:

nagyon szeretem a hash brown-t de magyarul en sem tudom a nevet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!